Visoka moč pretvornik za 4 kvadrant nadzor (novo vprašanje)

H

hsklkk

Guest
1) Kako oblikovati visoko napetost DC / DC pretvornik za sprejemanje EV 4 kvadrant nadzora.
Input: 48 (4 celice) do 96V (8 celic)
Out: 200V
Power: 1kW do 4 KW (inital začeti 1kW je nato zagon 4kW)
2) Tudi jaz raba Power MOSFET IGBT ali je bolje v moji pretvornikom?
3) S / W freq je 100kHz je ok?
Moj predlagal oblikovanje je "faza premakne H-bridge serije-resonančni pretvornik"
4) Ta krog je ok?Naslov: Velika moč električno vozilo energije pretvornik
a) Razviti visoko sedanji DC-DC pretvornik
b) Proučiti tehnike za motorna obremenitev in baterije virov
Kratek opis:
Električno vozilo zahteva moč naprava za pretvorbo napetosti od napetosti akumulatorja za pogon motorja.
Za mesto avto, napetosti baterije razlikuje od 48V do 96V in motor napetost nad 200V.
Nekatere druge namene design 48V motor.
Zagon motorja, je trenutno velika in nazivni tok, je prav tako visoka, kot dobro.
Predlagana convert je namenjen za opredelitev in lahko sprejme 4 kvadrant nadzora.
Neizolirane pretvornik bo preučila.

Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

To je običajno topologijo in lahko zagotovo dela na ta način.Ampak to je očitno 2-kvadrant design.

ja, tako da dodamo tranzistor vzporedno z DF1, 2,3,4, ok?

Ja, potem dobiš 4Q zmogljivosti.Lahko je priporočljivo razdeliti resonance kondenzator med primarni in sekundarni transformator za preprečevanje zasičenosti brez prefinjenih merjenja in kontrole.

Prav tako zahteva v zvezi z MOSFET ali IGBT?Za nizke napetosti, so MOSFET jasno prednost za nižje napetosti nasičenja pri frekvencah, s frekvenco 100 kHz, ki delujejo tudi visoke napetosti mora biti most MOSFET.
.

Nisem prepričan o pomenu faze premaknilo H-most.Ali to pomeni premik spremenljivo fazo?Mislim, da je čas v glavnem določajo resonančne frekvence, nič sedanje menjave je možna samo za polno ciklov.

Hvala FVM,
1) Ali mi lahko poveste podrobnosti o tem, kako razdeliti C?
2) 100kHz je samo moja ideja, ne sme, tako vse kaže, za moj projekt o FRQ in IC uporablja?
3) po fazah premaknilo pomeni uporabo fazna pridobiti želeno raven napetosti, namesto spremembe delovnega cikla, saj je stalno FRQ, imam prav?

Tudi jaz posodobitev moj post (objavil podrobnosti o moj projekt)

Delitev Kondenzator pomeni uporabo dveh kondenzatorji kapacitivnosti vsakega podvojil na primarni in sekundarni.Resonančno frekvenco, ki jih je v glavnem determinded transformator uhajanja induktivnost in total (serija) kapacitivnost.

Lahko si predstavljam faze premaknilo most nadzora, vendar to pomeni, da opuščajo načela ZCS na moje mnenje.Na splošno, serija-resonančni pretvorniki Vem, da zagotavljajo določene prevoda napetost (1:1 enako navitja) in se v osnovi delujejo brez povratnega krmiljenja.Ali ste se nanašajo na različne koncepte?

ja, hvala veliko, dobil sem zmeden la
Vprašal sem prof, je predlagal mi rabiti Phase-premaknilo pretvornik.Rekel je tudi fazna in resonančni pretvornik so ok.
Če uporabim fazna pretvornik, je to dobro?
lahko predlagajo ime IC MOSFET in premika fazi nadzora in nadzor povratnih informacij IC ICDodano po 11 minutah:Spremenim svojo zasnovo vezja la, si oglejte
Predlagam, da se uporabi:
Phase-shift pretvornik
S / W Freq: 100kHz
Component: Power MOSFET
Ali lahko vsak od mene naučil, kako oblikovati ocena vseh sestavnih delov in predlagajo IC za moj projekt

Novo vprašanje, ki IC naj uporabim za moč MOSFET in upravljavca in druge komponente?

Obstajajo različne IC za vožnjo u more iti z naslednjo povezavo
http://focus.ti.com/paramsearch/docs/parametricsearch.tsp?family=analog&familyId=398&uiTemplateId=NODE_STRY_PGE_T&startIdx=11&endIdx=20 # rt

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back