Osnovno vprašanje o capacitotrs v Spectro

R

Ravinder487

Guest
Živjo, se mi zdi veliko kapacitivnosti v Spectre.Two od njih so "cap" in "analogLib" in "nmoscap" v gpdk090.what je razlika med tema dvema. Če sem simulacijo z uporabo "SKP" je ob preveč časa za polnjenje (okoli 20ps) in s pokrovčkom nmos je

Hi all, sem se srečuje veliko težav s kondenzator v Spectro. Ne vem zakaj pol kondenzator se polni niti Vdd niti-Vdd, ko sem z uporabo prehoda tranzistor za pogon kondenzator. Če je kdo sooča podoben problem prosim pomagajte mi pri poskušal ugotoviti napako, da sem odločitev v mojih povezav. Do sedaj sem objavil tri teme v tem forumu, vendar nisem dobil vse replies.Experienced fantje na forumu prosim vodnik začetnike kot sem jaz .. Hvala in Regards, Ravinder.

Do sedaj sem objavil tri teme v tem forumu, vendar nisem dobil nobenega odgovarjati
Ta sprožijo nekaj misli o tem. Zakaj? Ste morda pozabili na sporočilo Sheme, da bi pojasnila na vaša vprašanja?

Hi Erikl, pravzaprav vse moje objave zdi bolj splošno, kot so značilni za ta circuit.So sem natančno definiral problem izjavo na splošno in tako sem mislil, da bi objavil Sheme na kasnejši čas v discussion.But nič sodeloval pri diskusija. Prihaja k izbrani ključni sem objavljate shematski in proizvodnja circuit.Please mi pomaga pri reševanju problema. Hvala in Regards, Ravinder.

Ne vem točno modela pokrov nmos, vendar mislim, da sledi operativnih regije tipično pokrovčkom MOS. [Url = http://ecee.colorado.edu/ ~ bart/book/book/chapter6/ch6_2.htm] MOS Kondenzatorji [/url] cap v analogLib je idealen kondenzator, to ni napetosti odvisnost, ne pušča, ni ESR itd avtorja papirja, ki ga v mislih se lahko z uporabo MIM ali MOM cap. Kaj kapa je odvisna od vaših zahtev. Moral bi se nanašajo na vaše procesne dokumentacije o podatkih, kot so uhajanje, prilagajanje koeficienti, vse vplivanje zahteve, napetost odvisnost / meje in skupna kmetijska politika na področju itd

pokrovček v analogLib je idealno kapa s privzetih vrednosti za 1pF. pokrovček v gpdk090 bi morala biti zgornja meja iz kakšnega posebnega postopka. In moscap je odvisna od napetosti. kapa vrednost bo zelo majhna, če je njegova napetost je blizu Vth. Torej, to vodi do hitrejše polnjenje.

Moči u plz mi razloži kaj je to happenning v mojem krogu "Net075" in "net085" so voltgaes v dveh terminalov capacitor.I ne, zakaj votage na terminalih se povečuje ceprav ni zaprta pot za terminale, da bi dobili napolniti ("con" signal se spreminja od tranzistorjev "NM12" in "NM4"). In če sem odstranil "NM4" napetost na vrhu kondenzatorja je stabilen. Prosim, pomagajte mi, svoje urgent.Thanks vnaprej.

Ko je NM4 izklopljen, ne obstaja način, da bo napetost na nič cap dno. To vozlišče se lahko skupaj z drugimi napetosti, ki jih parazitnih kapacitivnosti. Če želite, da je napetost na pokrov spodaj, je nič vedno pa bi bilo kratkega do tal.

Potem, kako lahko plavajo spodnji plošči kondenzator, kot je to zelo pomembno pri izvajanju DAC polnjenja redristribution.

Kadarkoli imate vozlišč, ki zbujajo veliko impedanco v vašem krogu, lahko majhne blodečim tokovom povzroči velike razlike napetosti. To je preprosto V = IZ. Kaj vidite so vsi ne-idealities s katerimi se soočajo cap vezij priklopljenimi, ura feedthrough in dajatev za vbrizgavanje, tok puščanja, parazitska cap itd itd Bodite lekcijo iz tehnik stikala cap, to je uporaba lutke hoteti kape, uporabite ne prekrivajo preklapljanje, morda celo nadzor pobio vaši nadzorni signala. In če je zgornja meja se bo plavajo predolgo, ne pričakujte, da ohrani svoje stroške za nedoločen čas. Dodano: Samo videl vaš cap le 5fF. To je na istem vrstnem redu, ali pa morda celo za manj kot potepuških kapacitivnosti. Kaj pričakujete?

Hvala za vaše reply.I da lutka tranzistor se uporablja za zmanjšanje ure-prelili, popravite me, če sem wrong.Then kaj je možna rešitev, da plavajo spodnji plate.If vsak imel izkušnje z naboja redristribution DAC prosim dajte mi nekaj predlogov kot je padec potenciala je zelo hiter. Če sem povečala kapacitivnost potem bo trajalo preveč časa v zvezi z obračunavanjem kondenzator.

Pls. najdete tukaj odlomek o spodaj Plate-Vzorčenje : [PRILOŽITE Recueil 53150 [/ PRILOŽITE]

Kaj lahko vnese napetosti, da bi ADC lahko delujejo to je, če v 90 nm tehnologiji vdd je za 1,2 potem bi bilo polno napetosti 1.2V Lestvica za to ADC.Because moje ADC deluje samo za napetosti območju od 335m do 660m. Ali lahko kateri koli organ, kažejo mi dobre članek o Charge prerazdelitve DAC in stikala, ki se uporabljajo v visoki hitrosti DAC.

Vaš ozko grlo je verjetno v stikala voznikov. Razen z uporabo stikala vrat prenos, druga priljubljena tehnika je uporaba bootstrap kape za zagotavljanje večje napetosti vožnje. Jaz sem malo skeptičen s temi tehnikami o hitrosti, ki jih lahko zagotovijo, in za zanesljivost naprave z višjih napetosti.

@ Checkmate: Če u so vse branju gradiva o vezij bootstrap cap moči u plz objave here.Actually moram samo zaračuna prerazporeditev DAC, če u so vse dobre članek o tej vrsti DAC Pošlji nasvet ... hvala ..

Hitro google za bootstrap daje številne članke. Pravkar sem zgrabil tega. http://www.eecg.toronto.edu/ ~ kphang/papers/2001/jwong_SH.pdf Prav tako daje še eno tehniko, ki se z uporabo opamp kot napetosti pufra, da se odpravi s stikalom. To lahko pasovne širine omejitev, in je zelo drag, vendar je verjetno edini, ki daje najširši zamahu. Tu lahko najdete veliko metodo vezanja vezij, osnovna ideja je vse isto, zaračuna pokrovček, ko stikalo je izključena, in voziti stikalo zaporko. Ampak kot sem rekel, jih uporabljate na lastno odgovornost.

Lahko u dal grobo oceno zamahu vhodnega za 90nm (@ vdd = 1,2) in deluje pri hitrosti 500MSPS

Vhodna gugalnica je odvisno od vašega modela. To je odvisno od tega, ali lahko vozite svoje stikala v linearni regiji. Odvisno od tega, če se lahko vaš opamps namenjen za široko zamahu. Kot je za 500MSPS, to je precej strma naloga, zlasti za prerazporeditev naboja (eden od najpočasnejših vrst DAC), in verjetno na zgornjem delu trenutno komercialno dostopnih DAC. Zamislite si, koliko ure, kar potrebujete za vzorec, ti dejansko delajo v GHz, zelo nerealno. Večina teh DAC uporabo multi-kanal za zagotavljanje teh stopenj vzorčenja in uporabi upor ali trenutni volan topologij.

@ Checkmate: Slišal sem o trenutni DAC naprave, vendar jaz ne osnovno delovanje njem lahko u prosim objavite nekaj branja, materiala in dobre dokumente o oblikovanju 6 bitni DAC.. Poskusil sem iskati v Googlu, vendar ni našel nobene uporabne stuff.Authors večine dokumentov neposredno obravnava vprašanj v razvojno pomoč in ne pojasnjuje svoje delovanje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back