LED zaslon za gearindicator

N

Nikke

Guest
Hi, Im nov tukaj in ne tako zelo izkušen na malih vezja, ampak jaz sem električar, ampak sem samo delo z visoko napetostjo. Tu je moj projekt. Im dogaja, da prestavi kazalec za moj avto. Začel sem, da pripravi nekaj odtisov o tem, kako bo deloval, zdaj pa sem zaljubljen sem, ravno hlače povsod. : Oops: To je, kako želim delati. Imam 6 vložkov iz senzorjev. Želim prevajati vsak prispevek za mestno na LED zaslonu. (.. Image priložen za LED zaslon rabim Skupno Anod / Catod To pomeni, da lahko dam + in - na kar želim kajne?) Če vhodu 1 je aktivna, B in C je treba prižgati, ki tvorijo mestno 1. Za to je treba pin 9 in 7 dobil moč kajne? Če je vhod 2 je aktivna, A, B, je treba E, G in D svetlobe do obrazca mestno 2. Itd .. Ali lahko nekdo izdela preprosta risba, da mi pomaga priti na spletu? Želim, da bi enostavno in ni tako draga zaslonu. Ne z expensice PLC Žig ali.

Boste morali uporabiti diode, da se ne hlače tukaj. Ante: roll:

Ok, serijska na vsak pin? Mogoče to to. Sem tako neumen!? : Wink: Tako? (Glej prilogo)

Jaz bi potreboval veliko diods takrat. Če svoje všeč. Torej, kakšne vrste naj dobim? Usmernik, schothy, Zener? Prav tako je to, kako povezati na zaslonu? Plus na nožice za mestno želim lit? Minus na skupnih anod / catod? Prav tako prikaže se uporablja max 11,2 volt, da lit vse luči, mogoče sem dal 12-13 avto voltov na to ali moram dati upor v tokokrog?

Kakšno zaslon je (vse številke in črke na njej)? Lahko deluje brez uporov v seriji z elementi? To je pomembno, ga lahko gorijo, če se zmotite. Da boste potrebovali veliko diod, vendar so zelo poceni in jih lahko uporabite standard diode malih enkrat, kot je 1N4148. Ante: roll:

Jaz bi dal upore v, po enega za vsak segment 120 ohm za segmente in 470 ohm za točko, če se bo uporabljala. Moraš razlog (-) skupno katodo pin (1) in priključite anode preko upori in diode na pozitivni (+), ki prihajajo iz orodja senzorjev. Heja Sverige!

ok, samo, da napetost, da ne bo visoka. Jaz bom tudi dal manjši varovalko, za vsak slučaj. Torej samo pin 1 je treba minus? Ne pin 5 preveč? Ok. Hvala za vašo pomoč!

Tukaj je primer vezja za prva tri prestave. Vendar pa ni istem zaslonu kot tistega, ki ga imajo. Upori je 120 ohm in diode so 1N4148 ali podobni. Ante: roll:

Seveda, rabim pomoč, ki druge funkcije. Ko je vključen ni senzor, aka nima nobene besede, želim prikazati, da pokažejo N (za nevtralno). Neke vrste inverzne vezja. Torej, ko je senzor aktivira bi funkcijo N se proč. Ali obstaja način za uporabo tranzistorjev in diods, da to? EDIT: Mogoče svoje najlažji za uporabo vseh preprostih logičnim stika z obrnjenim delovanjem. Prav tako lahko dodam capacitators na vsakem od senzorja žic pred diods, da bi neke vrste odlašanja, doesnt N pokažejo, da hitro? Kako velik moram dobiti 0,5-1 sekundni zamik? EDIT: sem narisal hitra postavitev, bo to delovalo? (Jaz pristanišče drewn žice za druge številke) sem uporabil 74C00/Fch, ki upravljajo s 3-15 V. vhodi so lahko največ 30% 15 V. Prosimo vas, da predloge o tem, kako jo izboljšati.

Nikke, vam ni treba vse te stvari. Mislim, da to malo vezja bo to delo. Ampak jaz sem radoveden, ki segmentih pa ste se odločili, da "N"? Mislim, da če bom kje bi kaj takega, jaz bi segmenti A, B, G in F hodi v krogu, medtem ko v prostem teku, naravi kul se vam ne zdi? Ante: roll:

E, G in C, je tisti, želim uporabljati, zaradi česar "n". Videti je povsem enako, kot je moja, lahko pojasnite, da vezje? Q1 pa odprta (cut off luč n), ko pozitivni dohodek iz senzorjev? Kakšen tranzistor je to? Kaj storiti, upori, zaščito Q1? Kaj pa, če sem dal kondenzator pred R1? Dobim malo zamude pred "n" pokaže?

Upori so vplivanje tranzistor. R2 "odpira" tranzistor, dokler ni signala iz R1 preko ene od diod. Če je prestava pozitiven iz diode z R1 bodo zaprli Q1 in N ni več. Tranzistor je vrsta Darlington TIP 127 se lahko zamenja z mnogimi drugimi s podobnimi podatki. Če želite takoj za N samo da kondenzator vzporedno z R2. Ante: roll:

Bo ta tranzistor deluje? TIP126/STM PNP 65 W 80 V Max (ec) 5 A. Jaz bi dal na + oddajnikom in ven za prikaz na kolektor? Kako velik kondenzator naj uporabim? Želim, da prestavi označb ostane abit dlje, preden n pokaže. Samo trenutek. Tukaj je beta 1 za risanje vezja gear indicator. Prosimo, preverite, napake in izboljšave.

Mimogrede: Katere vrste senzorjev ne boste uporabili za orodje? Ali ste jih izvajali ali pa bo naredil svoje?

Im izdelavo lastne senzorje, saj senzorji in stikala so zelo draga. Njena bolj enostavno odklopnika. To je, kako mislim, da bi bilo, vendar je končni rezultat nikoli ni všeč prvi thougt. Glej za vašo self:

Da Nikke, naj TIP126 v redu tukaj. Kot lahko vidite v shematični "nevtralni" sem objavil, da so pozitivni na oddajnikom in obremenitve pri zbiralec strani. O časovni zamik, poskusite z 100uF in nato večji, če boste potrebovali več časa. Ne pozabite, polarnost, ko se sešteva kondenzator čez R2. Ante: roll:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back