Katera je nevarno? AC ali DC ?????????

P

puneet bansal

Guest
PLZ LET ME vedeli, kateri od AC & DC IS DANGEROUG? PLZ pomoč mi s logiko. : Idea:

Njena DC. ker privlači. AC vam šok, ampak odbija zaradi izmenično polariteto.

DC je bolj nevarna kot AC, ker AC spremeni svojo smer, veliko časa v sec. medtem ko se DC ne. V AC človek dobil rahel šok, ampak varno, medtem ko v človeku DC umre takoj, ko je na dotik.

To je odvisno od pogostosti AC. Po zakonu Murphy je omrežna frekvenca je najslabši za krčenje mišic. You dotik žice in prsti bivanje oklenil.

Puneet Bansal, ta argument je bil divja od leta dni, ko je Thomas Edison in George Westinghouse so bili konkurenčni za razsvetljavo pogodbe. Če iščete po spletu, boste našli izjave, kakorkoli že. Vendar pa je večina terjatev, so neutemeljene mnenje. Dva najbolj verodostojnih člankov, ki sem ugotovila, je mogoče najti na naslednjih mestih:. http://www.pfeiffereng.com/Principals% 20of% 20Electrical% 20Grounding.pdf http://pchem.scs.uiuc.edu/pchemlab/electric.htm . Prvi članek je tabela, ki prikazuje naslednje stopnje:. Perception. "Cant izpustil". Atrijska fibrilacija Oglejte si. Sklenitev teh člankov je, da je AC bolj nevarna. S spoštovanjem, Kral

nič b'cause dc nikoli ne ponavlja itslef vrednost je konstantna za vse večne čase:. D

AC, AC nizke frekvence po srcu bo povzročilo premagal zamuditi in ubil .. Čez srce pomen z ene strani na drugo. DC nenehno se ponavlja! ;-)

DC je bolj nevarna od AC. DC je neprekinjeno, tako, če u ge stck ni nobenih možnosti za pridobivanje levo, ampak, če je lahko dobil AC u levo v variating vrzeli

ja pa kaj, če boste povečali frekvenco, da zelo hitro stopnjo. ne bi deloval kot ac dc potem?

Če boste povečali frekvenco za visoke vrednosti, tveganje os šok prihaja zaradi učinka kožo. Vedno pogosteje trenutno kaže, da pretok skozi površino. To se lahko zgodi v razponu KHz. Ta lastnost se uporablja v kaže, kje se človek ima koncih cevi svetlobe in cevi žari.

Mislim, da tako nevarna, vendar je raven poškodoval, je odvisna od amplitude in frekvenco in amplitudo AC DC

morate zagotoviti več informacij povzroči, odvisno od napetosti ravni primerjave in pogostosti AC. ker sem lahko dotik 12V baterije terminal in ni zdrznil, in sem lahko dotik 12V AC in ni zdrznil. tako da niso niti nevarni v tem scenariju. dokler ne določite, kako to primerjavo je treba opraviti vse odgovore ene ali druge so napačni obdobju. Mr.Cool

Ja, tam je veliko spremenljivk v večini scenarijev poškodb. 12V (AC ali DC) se običajno ne električnega udara, vendar je lahko še vedno nevaren. Vedel sem, kolega, ki je nosil prstan na prstu medtem ko je delal na motorju svojega avtomobila. On nekako ujela obroč med baterijo in kabel tleh. Prstan prižgal kot žarnica in zažgal svoj prst do kosti. Yeow!

DC je drugačen, ker je njegova vrednost se ne spreminja s časom. Mislil sem, da ni koncept kolesarjenje, tako da vam bo šok s temensko napetost, ki vedno. AC je manj nevaren, je ciklov, se povrne na prav nič, tako da ne dam stalno šok s svojo najvišjo vrednostjo ... Naveed

DC. Coz AC je pulsating. U r potisnil nazaj, ko se u šok. Torej, možnosti za preživetje.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back