Kakšen je vaš prid risba programske opreme?

F

field_catcher

Guest
Pozdravljeni, Kako pripraviti slike in jih postaviti na publikacije? Ugotovil sem, da je liitle malce težko imeti dobre kakovosti risba. Zdaj, za diagram vezja, sem kopiraj in prilepi iz shematski skladatelj. Za diagram blok, ki ga uporabljam Microsoft Viso. Za prikaz vala, ki ga uporabljam matlab. Ali kdo ve nekaj dobrih software risbo, ki počne vse? Hvala!

Uporabljam Visio za risanje diagram vezja, blok shema in vala.

Hi field_catcher, Visio je slabo TOL za risanje shematičen (moje mnenje). Tudi najhujši EDA orodji za risanje so boljši od Visio. Ponavadi uporabljam program, zaslon kapitan uvoziti shematičen ali grafike iz orodja EDA do. Doc ali. Pdf datoteke. Tudi večina orodij EDA, so hierarhical. Torej si lahko prisotni blokov brez težav, če je vaš design je hierarhical od začetka

Pri pisanju lateksa uporabljam tudi xfig. To ni zelo močna, vendar pa je prost in enostaven za uporabo!

za wavefor, lahko digitalni signal lahko uporabite "waveformer / testbench" ali "čas oblikovalec" lahko ustvari številne ure, bus signala .. za shematični, uporabljam Visio + tech simbol .. Visio je boljše orodje za zapisati dokument design, vendar morate re_draw vezje še enkrat .. drugo je uporaba PDF, lahko uporabite skladatelj ustvariti "ps" PostScript datoteko in uporabo Acrobat pretvorite v PDF shematični, in uporabo PowerPoint datoteke povezavo shematski [size = 2] [color = # 999999] Dodano po 1 minuti: [/color] [ / size] za wavefor, lahko digitalni signal lahko uporabite "waveformer / testbench" ali "čas oblikovalec" lahko ustvari številne ure, bus signala .. za shematični, uporabljam Visio + tech simbol .. Visio je boljše orodje za zapisati dokument design, vendar morate re_draw vezje še enkrat .. drugo je uporaba PDF, lahko uporabite skladatelj ustvariti "ps" PostScript datoteko in uporabo Acrobat pretvorite v PDF shematični, in uporabo PowerPoint datoteke povezavo shematski

shematični: redraw v blok diagram Visio: viso vala: Maple.

Hvala za vhode. Našel sem še enega: Dia. To je GNU programske opreme. To je brezplačno. Ne preveč slabo. [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 3 minutah: [/color] [/size] Hvala za vhode. Našel sem še enega: Dia. To je GNU programske opreme. To je brezplačno. Ne preveč slabo.

Viso je zelo dobro za blok diagramov, vendar ni zelo dobro za shem, za to uporabo ORCAD sem.

Hi, čeprav bi lahko Word ali Excel vam pomaga storiti blok diagramov. Si jih poskusil? Za shematični sem prefere EDA kot ORCAD ali LTSpice (brezplačno). Moja najljubša je valovno MATLAB. Regards. eblue

Mentor Graphics Arhitekt oblikovalec, Virtuoz, ORCAD ... in včasih Microwind Dsch

Uporabljam Microsoft Visio risba moje circuits.but želim uporabljati orodje mentorja.

Pred kratkim sem moral napisati poročilo oblikovanje v Wordu z nekaj shematskimi vključeni. Rezultati: zelo priročno programa LTspice nima kopiranje zmogljivosti, Tanner T-začimba ima zelo omejene urejanje zmogljivosti. Samo ORCAD Capture (PSPICE) je vse to skupaj. Morate le izbrati območje, standard Kopiraj in nato Prilepi v Wordu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back