zakaj tranzistorji z enako W / L različno uspešnost?

K

Katrin

Guest
Sedaj sem z uporabo tehnologije CMOS 0.35um
ko rabim tranzistorji z različnimi Width, vendar enako W / L razmerje
na primer, transistorA: W / L = 0.5um/0.5um, transistorB: W / L = 2um/2um
Jaz odkriti njihove predstave so zelo različni

vendar na drugi strani pa je dejal uspešnosti MOS tranzistorjev so v glavnem določena s W / L.Tako bi bilo teh dveh tranzistorji, ki imajo enake lastnosti, proizvodnja

kdo mi lahko pomaga razložiti to?

kaj značilnosti ste opazili, in tako bo različen, saj se bo kratkoročno kanal učinkov odstopa od vedenje predvideno dolgoročno obnašanje kanal,

Deepa wrote:

kaj značilnosti ste opazili, in tako bo različen, saj se bo kratkoročno kanal učinkov odstopa od vedenje predvideno dolgoročno obnašanje kanal,

Če želite dodati na Deepa, kar je omenjeno, bo tudi kupe parazitskega capacitances, ki delujejo v svojem oblikovanju, katerega vrednost bo odvisna W in L, in ne razmerje W / L.

- Cmos_Dude

za kratek čas, je kratka kanal učinek, večji Lambda, tj manjše notranje upor, relativno manjša dejanska dolžina
odpraševanje Tranzistor je večji parazitske kapacitivnosti

vaš širina tranzistorskih B je 4-krat večja kot tranzistor A. vrata-source kapacitivnost je sorazmerna s širino, zato tudi 4-krat večji.Zmanjšuje enotnost ste pridobili pasovno širino vašega tranzistorja s faktorjem 4.(ne upoštevajo trajanja tranzistor)

ono je čisto dobra ugotovitev, da sem redko upoštevajo.Hvala za opozorilo.

imajo pogled na enačbe Preživanje justiify so podobni.Ampak ti arena ac0
kurat dovolj, ko tranzistor so pomanjšane na velikost (druge učinke, ki so globoke)

naprave, tečaj je potrebno

Katrin je napisal:Deepa wrote:

Prosimo, da urejajo enačbe za dolge in kratke kanal kanal.To bo rešila vaše težave tudi parazitskih komponente igrajo večjo vlogo, kot gama, ki ima različne vrednosti v kanalu kratkoročno in dolgoročno kanal.
Tudi hvala za spomnil koncept.

dragi vsi,
moramo vedeti, kaj je značilno.če je za dc, mislim parazitskih omejitev ne vpliva na rezultat.celo za isto w / l, dc značilno razlikujejo na veliko zaradi različnih velikosti, še posebej, če scalled navzdol do manjših.
jaz upanje to pomoč.

ti učinki so v glavnem zaradi dveh učinkov

Wide kanal ali velike učinke kanal (90%)
Haloe učinek (10%)

s spoštovanjem
Sarfraz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back