Vprašanje o RF Oblikovanje Pasivna Filter

W

wizardz

Guest
Moj cilj je oblikovati RF pasivni filter, ki delujejo na center freq = 8GHz-3dB Bandwidth = 300MHz Insertion Loss 30nH Induktor ki jo je težko izvajati. Jaz bi zelo cenili, če mi daš nekaj predlog. Ali obstajajo boljši stik topologije? Hvala! Zdaj jaz sem poskušal 5 da Chebyshev filter, kot sledi

Ali u poskusite uporabiti TX linije namesto, induktorje khouly

Problem je, da je filter, ki ga zasnovana tako, ozkopasovni da so zahteve o točnosti iz vaših vrst in shunt resonatorjev zelo visoko. Poglejte na primer, v razmerju kondenzatorjev in induktorjev morate narediti, to je faktor 100. Majhne vrednosti trpijo zaradi parazitskih učinkov, velike vrednosti zahteva veliko prostora (visoki stroški). Poleg tega bo tolerance na nizke vrednosti vedno previsoke, da pridobi resonator natančnost ferquency potrebnih za tako visoko Q filter. Vse je odvisno od tehnologije, ki jo uporabljate, in njeno točnost (tolerance). Monte-Carlo simulacije vam lahko boljši pogled na to.

Hello, Go prek naslednjih spletnih strani ... h ** p: / / www.circuitsage.com / filter.html in h ** p: / / www.filter-solutions.com/ Manju --- ---

Hvala za vaše predloge! Ali to pomeni, filter je ozkopasovni tako da je težko izvajati? Po člankov IEEE, sem našel CMOS proces lahko izdela on-chip spiralo induktorji tako velika, kot 100nH. Kako ljudje dosežejo to vrsto oblikovanja zaporu, uporabite aktivni filter namesto tega?

Ste se šteje samo-resonančne frekvence to Induktor? spiralo induktorji tako velika, kot 100nH [quote = wizardz] Hvala za vaše predloge! Ali to pomeni, filter je ozkopasovni tako da je težko izvajati? Po člankov IEEE, sem našel CMOS proces lahko izdela on-chip spiralo induktorji tako velika, kot 100nH. Kako ljudje dosežejo to vrsto oblikovanja zaporu, uporabite aktivni filter namesto? [/Quote]

hi, dingjingfeng mislim samo resonančne frekvence je odvisna od parasitics Induktor, kar je težko nadzorovati. Plus, če pustimo vezje dela na samo resonančne frekvence, morda omrežja imajo veliko izgubami. Ali "self resonančne" design metoda res obstaja?

lahko poskusite naslednje topologija: (1) se Resonator ki ga je ustvaril vzporedno resonančno vezje LC (2), so sklopke, tudi sklopka vhodno / izhodne, interstage sklopke, ki ga je ustvaril kondenzatorji.

Na to frekvenco, LC filtri so praktično nemogoče. Namesto tega je treba, Ostra ali rob skupaj ali podoben točkovni Element Filtri uporabljati .. Za te filtre, poglej, da je knjiga, ki je na voljo v elektroda .. Mikrotrakasta Filtri za RF / Microwave Vloge. Jia-Sheng Hong, MJ Lancaster Copyright © 2001 John Wiley & Sons, Inc ISBN: 0-471-38877-7 (Trda vezava), 0-471-22161-9 (Electronic)

Hi, mislim, da boste potrebovali veliko Q-faktor komponente za oblikovanje filter s tako majhne pasovne širine. Vaš CMOS induktorji verjetno niso dovolj dobri. flyhigh

0,8 db IL pri 8 GHz in 300 MHz pasovne širine, ne zveni achivable, samo off vrhu moje glave. combline votlino morda, ali morda med prsti, ampak na izvajanje Vaša bo dobil več kot 0,8 dB tudi, ponavadi zamenjate resonatorji na primer tako, da se zmanjša induktorji. če to deluje prosim povej mi, hvala

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back