Vprašanje o napajalniki

L

Lucifre

Guest
Obstajata dve formule, da je moja knjiga daje za izračun največjega toka in povprečni tok skozi diode celotnega usmernik val. Spraševal sem se, kaj so tiste, predstavljene kot na listu diode za podatke. formule so: i dmax = IL (1 + 3,14 x √ Vp / 2 × Vr) i av IL = (1 + 2 × 3,14 × √ Vp / 2 × Vr) Vr je valovanje napetosti od vrha do vrha IL je obremenitev trenutno Vp je vrh izhodno napetost ponudbe vrednote, ki sem dobil, ko sem izračunati i av ne ujemajo ničesar, ki so na voljo na obrazcih diode in vem, da se lahko uporabljajo to diode. i videli tudi podobne vrednosti toka, ko sem simulira vezje usmernik v Spice p in pogled na trenutni skozi diode. Obstaja ena velika Trenutna rast, ki je podobna v vrednosti izračunane vrednosti i max, in manjši trni, ki so podobne tistim v vrednosti izračunanih i av. Drugo vprašanje, ki sem jih je približno regulatorji napetosti, če imate napetostni regulator krog in tovor čez njegov izhod ne spremeni, napetostni regulator vezje črpa isti tok, ne glede na vhodne napetosti dal čez da je vhod, kajne? kako lahko simulira obremenitev, ki črpa enako ne glede na trenutno napetost čez je vhod v Spice p? i uporabo p različico spice študent

Nisem pridobivanje vaše vprašanje. Ali lahko naložite lista in specifikacijo alongwith diode strani vaše knjige, ste se nanašajo. Lahko simulirajo obremenitve v Shematska orodja ORCAD.

Pozabite na vprašanje o diode za zdaj ... Razmislite transformator, polnovalovni usmernik, kondenzator in lm317 priključen na kondenzator. o obremenitve ... Veseli me, da lahko to storim .... Toda kako? na primer imate LM317 (poglej za liste na spletu), nastavljen tako, da zagotavljajo urejeno izhodno močjo 4 V in vaše obremenitev je 10 ohmov. Lahko rečemo, da je breme črpanja 0,4 amperov in celotno ureditev vezje je risba 0,4 amperov + tokove, ki delujejo preko zunanjih uporov v uredbi krog (recimo, da je 7,5 V z valovanje napetosti 1V vrha do vrha) . Zdaj, napetost dostavi napetosti vezje uredba ni gladka DC napetost, ker ima nekaj Nihanje napetosti, ampak tok, ki ga napetost vezje uredba je enak, vhodna napetost je 8 v ali 7V. ORCAD v študentskih različici PSPICE nima element imenovane lm 317, tako sem si ga morali model z nekaj, kar obstaja ... ampak kaj?.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back