vprašanje o nadomestilu frekvence za 2-stopenjski OTA

A

airboss

Guest
Hi, vprašanje v zvezi s frekvenco nadomestilo za 2-stopenjski OTA. V učbenik Razavi je, je prevzel prevladujoči pole in 1. ni prevladujočega pole pred odškodnino, so O / P pole, v kateri fazi 1. in 2. faza, v tem zaporedju. Pojasnil je, da za nakup vsakega pol lokaciji smo dejansko treba narediti simulacijo. Prav tako se je v primerjavi pole frekvenc, ki izhajajo polov pred in po odškodnino. Ko sem šel na razgovor časa nazaj, mi je rekel anketar prevladujočega pole naj bi na O / P v 2. fazi tudi simulacijo w / o. Še en spraševalec me je prosil, naj pojasni, kako Miller odškodnine deluje w / o tekoč skozi math, tako da v bistvu, je vprašal me intuicija v ozadju. Prosim, pomagajte mi na: 1) tako, kjer je prevladujoči pole? kjer je 1. ni prevladujočega pole? 2) what're pole frekvenc po odškodnino Miller? Kako lahko ta pristop problem w / o tem math? Cenim vaš vnos. airboss

Kot vidim, preden odškodnine Miller, je prevladujoča pole pole druge faze, saj obremenitve kondenzator je ponavadi large.After odškodnine, prevladujoči pole je prvi pole. In kaj je vaš "w / o", ki pomeni?

Hi airboss Pravzaprav sem ga slišal. Oglejte si ta dokument, in razmisliti o stavki v nadaljevanju: H. Yang in D. Allstot, "Problematika za Fast umirjanja operacijski ojačevalniki", TCAS 1990. "Naši rezultati kažejo, da so prejšnje tehnike, ki temelji na Miller, pomnožena kapacitivnosti modeli primerna le za tiste, ojačevalnikov, v katerih na prvi stopnji pol je prevladujoč pred odškodnine. V večini vezij SC, notranje opamps so transconductance ojačevalniki whch pogon na chp kapacitivnih bremen, in zato za te opamps, na drugi stopnji pol je prevladujoče. " "Kot je bilo že navedeno, na čipu CMOS in GaAs transconductance ojačevalniki so običajno v drugi fazi prevladujočega-polni sistem z R," C, "<R2'C2" v modelu Sl. 6 (a). Konvencionalni uporabo Miller -pomnoženo kapacitivnosti učinek pri razvoju enako vezje Sl. 6 (b) napoveduje, da bo postal prvi stopnji pole preseli v manjšo frekvenco za neničelno vrednost CGD in prevladujoče če C in / ali g, je dovolj velik kot navedeno na sliki. 8 (a). To pogosto držijo v pogledu (glej [13, str 3771 je nepravilna v smislu osnovne teorije korenine locus katerem pola dvopolni sistem nikoli ne more čez drug drugega kot negativne pole-delitve povratne informacije se uporablja [l]. "

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back