vprašanja v zvezi patch antena design

S

saq_kaleem

Guest
Hi,
Jaz sem Saqib.Poskušal sem, da simulira 2.45GHz patch anteno na HFSS v9.0.Jaz nisem prepričan, če so rezultati pravilni ali ne.

(1) Design parametre,
L = 32.92mm, W = 41.36mm, h = 1,58, RO4003
yo = 9.93mm, Zo = 50ohms z coax hranjenja, fr = 2.45GHz
Rezultati, pridobljeni z uporabo HFSS I in Air napolni koaksialnih, se zdi, da podobno, kot smo ga našli v Balanis (14), kolikor je oddaljenem polju raditation je zaskrbljen.Toda, ko sem dobil dB (S11) parcel, ni bilo osredotočeno na 2.45GHz pa okoli 2.38GHz.Ali lahko kdo pojasni, zakaj je bilo tako.Drugič, parcel Real (Z11) in Im (Z11), je pokazala, taka odstopanja okoli fr ter resonance prišlo na nižji vrednosti od pričakovanih.Ali lahko kdo razlog?

(2) iste parametre, sem se že drugič.Vendar tokrat z uporabo Mikrotrakasta krmijo Patch.To ne deluje pravilno na vseh.Mislim, da im ne dodeljevanje waveports pravilno.Včasih sem Wo = WF = 3.66mm in Lo = 18.5mm, kot sem dobil od teh vrednosti LinCalc za Mikrotrakasta progah.Včasih sem ozemljitveno ploščo, kakor tudi z debelino hs = hg = 0.2765mm.moči vsakdo razložiti, kako deluje?in kje lahko najdem delo primerov na to temo.Rabim je nujno!

(3) Tretji problem, kakšen učinek razrezan v patch je giong za proizvodnjo?Je razrezan design mogoče samo z Mikrotrakasta krmo, ali pa je tudi z coax.Jaz sem se ne sklicuje na slot antene, ki delujejo kot slotov spenjačo med Mikrotrakasta in patch!Mislim Mikrotrakasta obliž in so neposredno povezani, vendar je razrezan ali odpiranje v obliž.

(4) Kaj koncept in kako je mogoče, da se dvojno resonančni antene patch?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back