Visoko trenutno urejena oskrbe z električno energijo

S

shreyas_patel21

Guest
Pozdravljeni vsi, jaz sem projektiranje regulatead napajanje od 1 do 15V 8A z obremenitvijo. Včasih sem LM338 za ta namen, vendar ni bilo daje napetost pod 1,2 V Če dam negativne komentarje potem ne moremo dati dovolj toka. Prav tako sem se potrudil LM3150, vendar daje zelo veliko hrupa. vsak komentar bo sprejemljiv .. hvala! Glede Shreyas

Že prvi stavek v podatkovnem listu National Semiconductor za LM338 pravi: "regulatorji sposoben dajati, ki presega 5A več kot 1,2 V do 32V obseg proizvodnje..." Morda niste opazili, da?

Dragi Shreyas_Patel21, niste navedla, zakaj ste uporabili LM338 kot napetostni regulator. Zakaj ne standered vezje LM723 s pass tranzistorji. Volivec je objavil vezje pod imenom oskrbe Laboratory Power uporabo LM723, ki je 0-30 v. PCB za isto so na voljo s Visha Electronics ali Vega Electronics v Bombaju. To vezje uporablja SL100 in 2N3055 v pair.Now Darligton tudi, če želite nadaljevati z uporabo obstoječih vezje LM338 lahko uporabite darligton tranzistor kot TIP124 v outpt z LM338 v načinu povratne informacije za doseganje potrebnega toka dobiček za krmo pass tranzistorji . Satish VU2SNK

Hi DXNewcastle, ki sem ga prebral, vendar smo ga lahko uporabite za visoko tok z tranzistor pass, in za 1V lahko uporabite negativne povratne informacije za to.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">-------- - Post dodano ob 09:54 ---------- Previous post je bil ob 09:52 ----------</span></span>
hi Satish Nasik, kar sem naredil njegovo uporabo LM338, ampak problem je za 1V jaz sem ne zagotavljajo zadostne tok. hvala

hi hotwaterwizard bo ta napajalnik dela za 1V? more dati 8A obremenitve? hvala

To gre od nič do 30 voltov, brez problema. Tranzistorji so dobro heatsinked in so sposobni dvakrat amp pripravi. Mine je 8 amperov in sem rabil vse 4 od 2N3055 tranzistorji v diagram. Tukaj je original slika in projektno stran. [Url = http://users.belgacom.net/hamradio/schemas/6-20amps_regulatable_powersupplies_on6mu.htm] ON6MU: 6 / 8 A in 20 amper domače regulatable powersupply [/url]

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post doda na 07:51 ---------- Previous post je bil ob 07:31 ----------</span></span>
Seen NEW diagram za projekt? http://users.belgacom.net/hamradio/schemas/20ampere_regulatable_powersupply_on6mu.gif
20ampere_regulatable_powersupply_on6mu.gif

Dragi Shreyas_patel, se strinjam z vezjem, ki jih hotwatervizard. I so zgradili tovrstnih vezje z uporabo LM315T in je bilo z uporabo za moje tranciver Yeasu FT757GX. Čeprav je v mojo vlogo, je bila napetost pritrjen na 13.8v pass tranzistorji do oskrbe potrebnega toka. (V mojem primeru 20amp s 6 številk od 2N3055) na zajetne heatsink. Torej vam ni treba skrbeti, izhodni tok, ki lahko spodbudimo z dodajanjem več nobenega od pass tranzistorji. Prosimo, upoštevajte, nisem zgradili natančno vezja. Satish VU2SNK

hvala, lahko uporabim to vezje pritrjena z mano? Našel sem ga v podatkovnem listu

Mislim, da ste nam že povedali, da boste potrebovali izhodno napetost, ki je nižja od minimalne 1.2volts od LM338, tako da ne razumem, zakaj ste se spet sprašuje, če lahko uporabite LM338. ".. Regulatorji sposoben dajati, ki presega 5A več kot 1,2 V na 32V izhod območju ." I stronly priporočam odlično zasnovo, ki jih hotwaterwizard . Prepričan sem, da vam bo dal točno izhod, kar potrebujete. (Jaz bi malo zaskrbljeni zaradi trenutnega delitve sposobnosti več kot ena izhodna tranzistorji "osnove upori le 0.1R, vendar sem prepričan, da deluje zelo zanesljivo).

Tukaj je nadzornik na PSU. Downloaded pred mnogimi leti (tako da ne morem spomniti). Vsebuje vse Shematski, PCB, koda, hex datoteke itd S spoštovanjem

Mislim, da ste nam že povedali, da boste potrebovali izhodno napetost, ki je nižja od minimalne 1.2volts od LM338, tako da ne razumem, zakaj ste se spet sprašuje, če lahko uporabite LM338. ".. Regulatorji sposoben dajati, ki presega 5A več kot 1,2 V na 32V izhod območju ." I stronly priporočam odlično zasnovo, ki jih hotwaterwizard . Prepričan sem, da vam bo dal točno izhod, kar potrebujete. (Jaz bi malo zaskrbljeni zaradi trenutnega delitve sposobnosti več kot ena izhodna tranzistorji "osnove upori le 0.1R, vendar sem prepričan, da deluje zelo zanesljivo).
hvala DXNewcastle, LM 317 v design hotwaterwizard tudi stojnice za 1,2 do 37V LM 338 je kratica za 1,2 do 32V sem uporabil motivom, podobnim design hotwaterwizard je z uporabo LM338. V tem design imam problem z 1V izhoda. Če uporabimo diode za dosego 1V bo potrebno minimalno obremenitev. v odsotnosti obremenitve proizvodnje gre višje kot smo si jih zastavili. zato sem dal negativne referenčne napetosti LM338 tako 1V je dosežen, vendar ne moremo sprejeti velikih obremenitvah. tako da sem bil prosi za ta design. hvala

drug problem sem imel v podobnih hotwaterwizard's design je, da je padec napetosti izhodni zelo veliko, ko sem se povezal obremenitve z njim.

hvala vsem, sem naredil, da jo uporabljajo lm138 uporabljajo podobne zasnove hotwaterwizard ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back