Verilog je celo število in reg?

D

davyzhu

Guest
Hi all, sem slišal, da Verilog ima celo vrsto. Nekdo je dejal integer je mogoče podpisati ali nepodpisano. Kako prijaviti podpisala celo število? In kaj je razlika s celo število in reg podpisala [31:0] (2 komplement)? Vse predloge bo cenjeno! Lep pozdrav, Davy

Mislim, da cannt izrecno izjavi, podpisani ali unsigned integer kot v jeziku C. Vrednost bodo shranjeni kot podpisali, ko ugotovi, celo število. ni razlike med reg [31:0], in celo za sintezo.

integer je podpisana 32 bit. Razlika med podpisala reg 32 bit in celo ... Rekli so mi, da je za celo število, če je vrednost dosega največ, npr 32'h7FFF_FFFF, ne glede na vrednost u dodali, se bo vrednost ostala kot 32'h7FFF_FFFF. ampak za podpisano reg, če u dodamo 1 za 32'h7FFF_FFFF, bo vrednost, pojdite na 32'h0000_0000. Nimam časa, da preveri, ali. Povej mi, če ste preverili, da:)

integer bo roll na 0, ko overflow, enako kot registracija, se lahko uporabljajo v primerjavo izražanja, kot so (i

[Quote = davyzhu] Hi all, sem slišal, da Verilog ima celo vrsto. Nekdo je dejal integer je mogoče podpisati ali nepodpisano. Kako prijaviti podpisala celo število? In kaj je razlika s celo število in reg podpisala [31:0] (2 komplement)? Vse predloge bo cenjeno! Lep pozdrav, Davy [/quote] Oglejte si Verilog-2001 spec. Thomson

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back