Več datotek strukturo za C v Microcontroller

E

eepty

Guest
Hi all, imam izkušnje, da C program za mikrokontroler, vendar je v eno datoteko, ki pomeni eno. C izvorni datoteki in eno. H glavo datoteke. Vendar vem, da ga lahko uporabljamo več c datoteke in glavo datoteke, ter zbiranje in graditi na eno datoteko. Hex, kako lahko to storim? Jaz sem s pomočjo MPLAB IDE, da televizija PIC18F. Hvala za vašo pomoč.

im ni prepričan, vendar mislim, da lahko storimo na naslednji način: # include "FILENAME.C"

U lahko vključujejo druge. C file v glavni ur. C datoteka. ampak u so skrbeti spremenljivke, opredeljene v ur. c datoteke (morala opredeliti kot extern). Ex. ur glavni datoteka main.c in druge datoteke lcd.c. potem bo ur sintaksa je # include "lcd.h"

Hi prijatelj Če želite uporabljati več datotek strukturo c je zelo enostavno. Najprej napisati več datotek C. potem, če ste uporabi MPLAB nato pojdite na projekt okno in desni klik na izvorne datoteke. izberite Dodaj datoteke, in dodajte vse datoteke C tukaj. Skrbijo Global spremenljivka. Če določite Globalna spremenljivka v C eno datoteko (kot int vrednost = 100) in če želite, da bo uporabil ta spremenljivka v drugih c datoteko, ki jo muza redefinirati, da spremenljivko extern s ključno besedo (kot extern int vrednost). Upam, da to vam pomaga Shyam

Uporaba Project funkcije v IDE se bo zagotovo pomagal. Else Kaj lahko naredite, je 1) napisati ac in ah bc in bh itd .. 2) paziti, da je dal ", če je opredeljen __A_H_ in na koncu datoteko z # endif 3), sodijo ah, bh datoteko v main.c 4) zbira vse datoteke ločeno 5) povezati vse. Obj datoteke, ki jih lahko preverite vse standardne C Knjiga za kako napisati headerfile ali google. Upam, da pomaga

Hi prijatelj Če želite uporabljati več datotek strukturo c je zelo enostavno. Najprej napisati več datotek C. potem, če ste uporabi MPLAB nato pojdite na projekt okno in desni klik na izvorne datoteke. izberite Dodaj datoteke, in dodajte vse datoteke C tukaj. Skrbijo Global spremenljivka. Če določite Globalna spremenljivka v C eno datoteko (kot int vrednost = 100) in če želite, da bo uporabil ta spremenljivka v drugih c datoteko, ki jo muza redefinirati, da spremenljivko extern s ključno besedo (kot extern int vrednost). Upam, da to vam pomaga Shyam
Ali to pomeni, da če bom dodal. C izvorno datoteko v projektu MPLAB, potem mi ni treba vključiti v main.c?

Po številnih študijah, sem ugotovil, da če sem vključil datoteko h glavo v main.c, mi ni treba prijaviti spremenljivko spet z ali brez extern, na primer:. V main.c: vključuje "ADC.h" void main (void) {} v ADC.c: int i = 0; v ADC.h: extern int i; Ali je to pravilno?

Po mnogih poskusov, sem ugotovil, da če sem vključil h glavo datoteke v main.c, mi ni treba prijaviti spremenljivko spet z ali brez extern,
pravico, Toda kako poskusiti. priložiti nekaj # opredeljuje za zaščito več vključenosti.

Hi Friend
Po mnogih poskusov, sem ugotovil, da če sem vključil h glavo datoteke v main.c, mi ni treba prijaviti spremenljivko spet z ali brez extern, na primer: v main.c. : vključuje "ADC.h" void main (void) {} v ADC.c: int i = 0; v ADC.h: extern int i; Ali je to pravilno
Ja prijatelj imaš prav?. Na ta način lahko dodate poljubno število datotek vir C, kot želite. Best Luck Shyam

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back