VCO Circuit

A

Abu Ammora

Guest
Našel sem to vezje, in hočem vedeti, funkcija treh tranzistorjev, da znanja o za tuning napetost vozlišča, lastnik vezja trdili, da je njihova funkcija kot enak kot diode Varaktorska, želim razumeti, kako je, da je izpolnjen v Circuit, Ali lahko kdorkoli razloži mi?
Oprostite, vendar morate prijavo na ogled te priloge

Tukaj tranzistorjev je korespondenčna centralna banka uporablja namesto varicap diode.Ta tranzistor kapacitivnost je napetost odvisna je mogoče bolje uporabiti.Tukaj so trije tranzistorji vzporedno conection povečati spremenljivko kapacitivnost.

Ali u pomeni, da je tuning napetost povečanje CBC poveča preveč, in če jaz povečanje št vzporednih tranzistorjev kapacitivnost bo povečalo bolj in bolj?

Imam eno vprašanje, boste našli tranzistor v spodnjem levem kotu samcev z 1k, What's njena funkcija???

Hvala

Tako kot na dan varicap diode, ko napetost se poveča tuning diode kapacitivnost zmanjša.Tu so uporabljeni trije tranzistorji za povečanje celotne spremenljive kapacitivnosti.
Tranzistor ste asking zakaj je za kompenzacijo temperature od oscilatorja (v sredini transistor).

Moči jaz nadomestiti omenjenih 3 Tranzistorji s Simply tri diode (kot 1N4002) ali moram zamenjati z diodami, ki delajo v UHF frekvence, moči kdorkoli izročiti mi dela številke za diode, ki delajo v UHF?
???

Še eno vprašanje, ali je moje vprašanje samo po sebi pravilna, kar pomeni, da UHF Diode ne kot UHF Varaktor, Kakšna je razlika???Čeprav oba dela kot spremenljive kapacitivnosti z Reverse napetost na njih

Lahko uporabite BB105, BB205 BB405 ali varicap diode namesto tranzistorjev.
Diode 1N4002 je ustrezno kapaciteto, vendar dvomim, da ima dobre Q faktor za uporabo pri oscilator UHF.

Vse diode se lahko uporabljajo kot varicaps vendar imajo običajno majhne kapacitivnosti in mala stopnja spremembe.Varicap diode imajo širok spekter kapacitivnosti s stopnjo spremembe do 20.Izdelani so za uporabo v poseben frekvenčni pas.

Ok, zdaj hočem, da razvije ta stik z Transmitt FSK signala, ki ga preprosto vnese podatke Sequence 1 in 0 je iz Tuning terminal napetost,Ali je bolje, da uporabimo diode Varaktorska ali 3 Transistors ali 3 diode za pridobitev spremenljive kapacitivnosti učinek v tej zadevi, ob predpostavki, da hočem visoka hitrost prenosa podatkov (Say 100 Kbps), morem povečati, da se hitrost prenosa podatkov več v tej Circuit Preprosto ali rabim nekaj sprememb, Circuit?!

Moj sugesstion je, da uporabite varicap diode.Imeli boste manj Zalutao kapacitivnosti.Upor 39k na vhodni VCO je treba nadomestiti z 1uH Induktor.

Borber napisal:

Moj sugesstion je, da uporabite varicap diode.
.
Imeli boste manj Zalutao kapacitivnosti. Resistor 39k na vhodni VCO je treba nadomestiti z 1uH Induktor.

Je RF ločitev med oscilator in VCO input.Ampak Niskopropusni filter RC sestavljen iz upora in 39kohm varicap diode (tranzistorjev), kapacitivnosti so Kritična frekvenca le 200kHz in da bi izkrivljal oblike signal modulacije (kvadratni val.).Uporaba Tuljava (lahko se celo 10uH) omogoča RF ločitev učinkovita in hkrati premakne frekvenco cutoff dovolj visoka.

Žal mi je za mojo preveč Quesion, Oblikoval sem to VCO, vendar imam nekaj vprašanj

1 - I predstavljajo vir podatkov s stopnjo impulzov 1V, 0V z 100Kbps podatkovno hitrost, ter si se potrudil v sprememba (povečanje / zmanjšanje) tečaja podatkov, vsak čas stopnja Podatki spremenil Mark in frekvenčnega prostora so rahlo premaknilo, zakaj in kako Datarate vpliva Mark in frekvenčnega prostora?O / p sprejme na 100 Ohm Resistor R62 - Spekter signala v FREQ Domain Vsebuje maksimalno tri majhne sestavne dele (nepoželjnog mi) stavo.Največji 2 Peak sestavnih delov (Načrtovan mi) Torej, kako lahko spremenim Circuit da se izboljša delovanje in se znebite nepoželjnog 3 Komponente????

3 - sem poskušal zamenjati C1_x s Coil 10uH ampak o / p je bilo izkrivljene?Zakaj?

Vaš krog je FM oscilator.Središčna frekvenca je odvisna od povprečne vrednosti prilagajanja signala.Spreminjanje bitna hitrost povzroča različne componnents band strani.Višje bitna hitrost večja je razdalja med sidebands.To je normalno obnašanje za FM.
Vse spektra komponente so zaželeni.To je širok trak FM.Če ste preffer smaler število spektralnih componnents, najmanj tri, zmanjšanje spreminjanja napetosti.
C1_x se ne sme zamenjati z Induktor, saj se bo varicap napetost potem shortcircuited na tla.

Dobro, vendar sem namerno to Circuit štejejo za FSK oddajnik, vem, da je FSK Podobno kot FM, pa moje vprašanje Se Circuit se mi šteje FSK TX, ali pa se ne more šteti FSK TX Zaradi mnogih Število sestavni deliV sliki.I / p signal je rdeča Square Wave na dnu in o / p signal je zelenaBom nameravam v receiption tega signala za uporabo PLL, S prilagajanjem osrednje frekvence in Loop filter Cover Najvišje 2 vrhovi komponent, vendar pa smo 3 komponente v sredini, Will, ki jo povzročajo problem v Receiption za PLL? ?

Rad bi tudi vprašati, zakaj spekter sestavin v Wide FM so zaželene vse?

Hvala

Vaš FM modulator je mogoče obravnavati kot FSK.FSKs so graditi na drugačen način.
Samo zmanjšanje amplitude signala kvadratnih valov, če ste preffer manj componnents.
Morate uporabiti vse spektra componnents v demodulacijska dobiti kvadratne oblike izhodnega signala.Zmanjševanje števila componnents po modulaciji proizvajajo bodo izkrivljene oblike in Nečitljivost bo slab.PLL zanke filter mora zajemati vse spectrall componnents iz istega razloga.

Če želite nizko THD v FM vseh spektralnih componnents do 1% amplitude je treba uporabiti na sprejemnik in demodulacijska.

Borber, delati u pretehtati to Spectrum je moja sprejeta za FSK prenos moči, ali je morda potrebno nekaj improvments?

Mislim, da je moj Circuit potrebujejo ojačevalniki moči, sem se potrudil, preden na različnih Ct, da se razred C uglašen Amplifier "Trasistor uporablja 2N2222A", ampak jaz ne bi melodijo freq.Skoraj po izvajanju Ct za PCB, tudi delati u življati poljuben nasvet, kako zgraditi Power Amplifier, moj cilj je 100 metrov Link?
Nazadnje urejal Abu Ammora na 2. maj 2006 19:59; edited 1 krat

Hi, Vaša signal izgleda grozno.To ni pravilno FSK signal na vseh.Najprej izgleda, si NE oblikovanju vaše bit tok na vse.Drugi vaš nič narediti v zvezi s runlength kodiranje, zato vidite vrhov med dvema velikima vrhov.in nazadnje vaš ne samo to, FM prenosa, vendar tudi nekatere komponente AM.Uporabite varicap kondenzator z upor nekaterih 10K in majhen kondenzator nekaterih 4.7pF vzporedno z vašo L vašega osc.10K upor, kar potrebujete za nahrani svojo bit tok s.Prosimo, uporabite runlength kodiranje (odstranjevanje velikega števila isto bit (nič ali enega). Zadeva, Paul.

PaulHolland napisal:

Hi, Vaša signal izgleda grozno.
.
To ni pravilno FSK signal na vseh. Najprej izgleda, da ste NE oblikovanju vaše bit tok na vse.

that is why you see the peaks between the two large peaks.
Drugi vaš nič narediti v zvezi s runlength kodiranje,
zato vidite vrhov med dvema velikima vrhov.
in nazadnje vaš ne samo to, FM prenosa, vendar tudi nekatere komponente AM.
Uporabite varicap kondenzator z upor nekaterih 10K in majhen kondenzator nekaterih 4.7pF vzporedno z vašo L vašega osc.
10K upor, kar potrebujete za nahrani svojo bit tok s.
). regards, Paul.
Prosimo, uporabite runlength kodiranje (odstranjevanje velikega števila isto bit (nič ali enega).
Zadeva, Paul.

Hi.Runlength je dolžina med različnimi bitov tako.če je visoka 1 in o je nizka in so bits potem runlength v naslednjem Tok 2.11001100.v naslednjem tok runlength je 5 01010101000001.Uporabiti morate scrabling bitov znebiti velikih runlengths v podatkovne tokove, ki jih posredujete drugače boš imel težave njihovega pridobivanja kasneje.Eden preprost način je z uporabo Hammingova kodiranje.runlength je konstantna in DC je 0.vendar je Hammingova veru neučinkovita, ker% vašega bitov 50 ni potreben.boljšo uporabo kodiranja (poglej google).

Problem z vašo vezja je, da imate tudi AM modulacije namesto samo FM.Uporaba varicap BB149A v vašem vezje namesto 2N2222A.Ostalo lahko ostane ista.Jaz tudi nasvet vas, da majhna DC offset na vaš varicap preko 25 K upor in bo to eno 10K.uporabiti kondenzator, da svoje podatke na vašem varicap pred 10K.

Zakaj hočeš tranzistor kot FSK svoj ne stabilno?.Boljša uporaba ADF7011 ali ADF 7012 od Analog je približno 1,50 USD in je vse, kar potrebujete !!!!!!..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back