Trenutni + osciloskop

G

glenjoy

Guest
Rad bi, da si ogledate trenutni obliki vala v osciloskopa na RLC omrežje. Ali je mogoče, da si ogledate to? Če je odgovor da, kako? Hvala.

CRO prikazuje le napetosti val obrazce, tako da lahko uporabite upor 1ohm in videli, napetost na njem. To bo enako točno tako, kot trenutno. V = I * 1 ====> V = I

Za to purpouse obstaja trenutno sonde. so v bistvu trenutni transformatorjev, namenjene posebni frekvenčnem območju. Drage. Uporaba upor kot v zgoraj post.

Problem je, želim videti faza lag ali vodijo na RLC vezja, tako da, kako nastaviti RLC vezje za ogled.

Objavi svoj krog in podrobnosti o tem, kaj želite, da ukrepa.

uporabite eno sondo za ogled napetost čez kondenzator in druga sonda jo uporabite za ogled napetosti čez upor. Slednji je neposredno sorazmerna s trenutno. Premislite o tleh pol sonde. Treba jih je priključena na isto vozlišče, zato dal upor adjascent na kondenzator in poveže razlog za sonde na skupno terminal med upor in kondenzator.

Vezje je vzporedno RLC vezje, želim, da si ogledate valovno obliko električnega toka v vsaki od njih, boljše delovno mesto dobro schem in jaz vam bo dala 100 točk. Glenjoy

Ne zelo prepričan. Mislim, da lahko to storite z mostom. S povezovanjem ustrezno pripravo op-amp vezja za A in B, mislim, da si lahko ogledate valovno v različnih fazah.

Kolikor vem, lahko še vedno dodate vrsto 1ohm upor, da vsaka podružnica in videli, napetost na njem. Ker smo pomnožimo s 1, s čimer se bo napetost enaka točno tako, kot trenutno brez kakršnih koli razlik. Prosim, popravi, če sem narobe.

To je samo tisto, kar rabim in jaz tudi ne bi bilo treba vprašati .. hvala

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back