Trenutna Povečanje

J

Jeff Schaub

Guest
Kako lahko uporabljam 5 VDC vir za vklop 3 VDC rele, ko vir ne more ravnati sedanji?

Ena metoda je uporaba moči, MOSFET v seriji z oprto na strani zemlje.Uporabite 5V vrteti MOSFET naprej.Boste morali prav tako diode čez rele tuljava za preprečevanje zapreti prehodnih poškodoval MOSFET.

Jeff Schaub je napisal:

Kako lahko uporabljam 5 VDC vir za vklop 3 VDC rele, ko vir ne more ravnati sedanji?

Jeff

Če bi bil ti bom d uporabi NPN bipolarni tranzistor križišča (bipolarni tranzistorji so res tekoče ojačevalniki).

To je lahko precej zapleteno zaradi različnih HFE in stičišča V sprememb zaradi temperature.Toda s spreminjanjem upor velikosti lahko dajalec poskrbel za to.

Jaz sem to naredil pred tem, da bom lahko vam zagotovim, da bo delovalo.

Imel sem hiter pogled in našel to http://www.kpsec.freeuk.com/trancirc.htm

Si oglejte razdelek z naslovom Povezovanje tranzistor za izhod iz čipa

Vezje diagram v zgornji povezavi je skoraj točno tisto, kar potrebujete, razen morda boste morali, da se upor v času med dvema tranzistor kolektor in rele.(Ker rele je 3V dobava 5v VCE čez tranzistor bo cca 1.2V ti bo veljala okoli 0.8v preveč releja. To se morda ne zadeva glede na rele)Samo hitro točko, ki jo običajno lahko potopi več energije kot si lahko vir iz večine čipov, ki ste jih preveriti, če lahko potopi toka (le strel v temnem prostoru)

Upam, da je za nekaj pomoči, če si še vedno prizadevajo post podrobnosti Chip in Relay in jaz bom pomagala ven naslednjič, ko sem jaz tukaj.Glede Engineer_bob

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back