Trenutna Cut-Out Circuit Design

D

davidd31415

Guest
Hi,

Iščem ideje na vezje, ki bo zmanjšal tok motor, če motor stojnice za več kot pet sekund.Z vsemi idejami, namige ali kazalci bi bilo zelo cenjeno.

Očala:

Motor nadzoruje z enosmerno napetost od 12 VDC do 13,5 VDC.

Circuit mora poslovati z tok, ki teče v obe smeri.Izhod bi moral obratno, takrat ko vhodni obrnilo (teče motor v nasprotni smeri).

Motor teče tok od 250 mA do 400 mA.

Motor stojnico tokovi od 1,5 do 3 A.

Circuit treba zmanjšati moč motorja po sedanji višja od 1,5, je videl 500 ms.

Dve različni pogoji reset vezje so sprejemljive (ni treba, da je tako):
1.Power odstraniti iz vezja
2.Polariteto napetosti v krog obrnil

Moja prva rešitev je uporaba tekočega občutek upor z vložki PLC analognih in digitalnih izhodov.Rad bi na koncu dobil to v analogni / elektronskega vezja, čeprav.

Hvala za kakršno koli pomoč,

David

Začel sem z rešitvijo prikazano v priloženi. Jpg.Ali kdo videti večjih pomanjkljivosti v logiki / design?

Bi moral biti zaskrbljen vožnjo rele tuljava z FET?

Bi bilo smiselno zamenjati relejev s tranzistorji?Če CR1 se nadomesti, napetosti v avtomobilski ostati približno 12V-to motor bi bilo treba nastopiti, tako kot rele.

Še vedno potreba, da ugotovimo, kako ravnati v tok, ki teče skozi motor v nasprotni smeri.Jaz sem razmišljal o uporabi tretje primerjavo nad prvo in dodal drugem smislu upor na nasprotni strani motorja (za uporabo z nizko stran zaznavanje).

Mislim, da je treba diode nekje čez JFET ali navijanje CR1 za odpravo induktivne kick.Nisem še prepričan, kako dodati diode v avtomobilski in še vedno omogoča toka skozi motor treba obrniti.Again, pripombe bi sploh super.

Hvala.

Hi,

Na prvi pogled sem opazil, ki ga uporabljate JFET kanal N, ki bo izklopil
ko proizvodnja U2A goes negativna (pin 2 več pozitivnih kot 3).
To bo morda treba P kanal?
Jaz bi šla v releji za enostavnost oblikovanja in namestite 1N4001 dioda
čez tuljavo CR1 (anodni priključen na ozemljitev).
Kako lahko dobite povratne tok v tej konfiguraciji?Če je tako lahko uporabite
isti upor in ga priključite na vhod drugega komparator za spremljanje
negativno napetost.

S spoštovanjem,
scanman

Hvala scanman.Mislim, da ste pravilno približno JFET kanal P.Bo dodal diode, da CR1 kot dobro.

12 V vklopljena, ki motor lahko pooblastila preidejo na-12V teči motor v obratnem vrstnem redu.Drugi primerjalnim smisel v tem primeru toliko časa, kolikor visoko strani zaznavanja ne bo povzročilo težave pri tekočem občutek upor (ne vem, če lahko morda ni ali je problem).

Še zadnja obravnava Želel bi, da se je, da vnos tokokrog 12 ali -12.Vse zamisli o tem, kako lahko naredim, da vezje deluje, če 12V terminali so vsi prešli na-12V?

Mogoče sem le eno op amp za tekoče zaznavanja, če so pozitivni terminal napetost preklopi na-12V, ko tok skozi motor je obrnil?Doda 13 minut:davidd31415 napisal:Še zadnja obravnava Želel bi, da se je, da vnos tokokrog 12 ali -12.
Vse zamisli o tem, kako lahko naredim, da vezje deluje, če so vsi 12V terminale prešli na-12V?

To je most usmernik.Isto stvar, jaz bi priporočenih.
Ne pozabite, ste se ukvarjajo z 2 kapljici diode (~ 1.4V) pri uporabi s tem.

scanman

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back