Time domene reflektometrija (TDR)

M

manchiraju

Guest
Živjo, sem hotel za izvajanje načela TDR v mojem laboratoriju, kot sem bil pred zamisel o nakupu enega. Ugotovil sem, nekaj krogov na net, vendar bi rad za izvajanje zelo osnovne TDR brez uporabe Vzorčenje glave / t-priključek (kot je bilo ugotovljeno v večini primerov na net in ta forum). Lahko jo izvajati s samo generator funkcijo, CRO, kablov in drugih naprav (kot je na voljo v mojem laboratoriju)?

Da, lahko. Poiščite moč pufra (IC kot DS0026 ali še bolje novejši nizko stopnjo mos fet vrat vozniki kot IR4426) lahko 50ns vzpon in padec čas. Če so nižje za vzpon in padec časa uporablja donose ne bo tako natančna. Majhne moči induktivnost oskrbe z zelo kratkimi vodi (1 inch skupno napajanje zanke) Kraj proizvodnje pufra na koncu coax z nizko induktivnost 10 ohm upor v seriji. Poglej čez upor za pulzni vhod in vrnitev. Upam, da je to nekaj uporabo. Yar.

Misliš reči, da sem uporabo pulz generator za pošiljanje impulzov po moči varovalni pas, katerega proizvodnja je povezana z enega konca coax in v seriji z upor? Lahko pogledam za incident in vrnitev z enojne sonde osciloskopa?

To je celotna ideja, čeprav si lahko ukrepa seveda časovni zamik s števec, namesto osciloskopa. Načelo je, da pošljete hitro potisnil impulz vzdolž kabla od začetka do konca in videli, kako dolgo traja, da Odklonijo nazaj od daleč konca. Skrajnem koncu bi seveda prekinitev kabla, namesto da bi fizično konec. Nezaključena kabel ali odmora ne bo absorbiralo impulz toliko bo to samo odraz nazaj. Časovni zamik med odhodne in vrne pulz je posledica dvakratne dolžine kabla, tja in nazaj, vendar morate upoštevati hitrost faktor za pretvorbo zamude v dejanske razdalje. Brian.

Hej ppl, Odgovarjajte ti 2 Qs 1) moram design TDR vezje za merjenje dielektrične konstante tal. Ali lahko prosim povej mi, kaj so vse potrebne komponente, ker jih moram, da takoj, ko sem lahko in da bo delo v naslednjih 3 dneh (ZELO NUJNO). Kaj imam v mojem laboratoriju je pulz generator, CRO, njihove ustrezne sonde (naj bi ločenih kablov ali ti bo zadostovalo??), Upori, kape itd 2) Po oblikovali prvi krog sem komunicirati z brezžično sistem in pošiljanje podatkov med. Torej, da vodenje v mislih, ko boste odgovorili na prvo vprašanje!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back