telemetrija zemeljskih postaj design

C

craigp

Guest
I ma začetnik v oblikovanju telemetrijo groundstation. V mojem projektu, rabim oblikovati sistem, ki lahko telemetrija tok podatkov iz oddajnik na krovu groundstation ki se nahaja približno 200 metrov narazen. D oddajnikov par i uporabljajo so CC1100-RTY1 od texas instrument. Moje vprašanje je: katera vrsta antene mora i uporabljajo na d groundstation? (Bodisi HGA ali drugih področjih, kot 1 / 4 wave prilagodljive antene ... itd). Poleg tega lahko i neposredno povezavo oddajnik na terenu na PC ali rabim mikrokrmilniška da vmesnik d oddajnik z računalnikom?

Morate microcotroller, saj CC1100 je SPI vmesnik. Lahko uporabite SoC, ki vključuje C51 MCU. Oddajnik se postavi na leteči predmet? Največja izhodna moč iz CC1100 je 10dBm. Ne verjamem, da je to dovolj, da se zagotovi zanesljivo delovanje, dogodek za leteči predmet, ob upoštevanju antene na objekt lahko naključno usmerjeno med letom. Za predmetom na zemlji moč je zelo nizka. CC1100 je namenjen za nekaj metrov, kot so brezžična miška. Odvisno od tega veliko na stopnji podatkov, preveč. Check lista. Zemeljske postaje Antena mora biti λ / 4 vsesmerna, če ne veste natančno položaj predmeta v zraku.

Poglej v to, kar je znano kot "proračun link". Knjiga Sklar na Communications Digital je dober primer. To vam bo dalo izhodišče o tem, kaj boste potrebovali, in kjer lahko sklepati kompromise in še vedno so vaša povezava dela.

1 oddajnik je dajanje v notranjosti d leteči predmet in eden bo na d groundstation prejemanje podatkov. kar pomeni, da rabim 2 mikrokrmilniki, 2 oddajnik, 2 antene, in usb serijsko žico vrata povezave, ki ustvarjajo vmesnik med d nd PC MCU? i načrt za določitev d podatke stopnje 38.4kbps in jaz se sprašujem, če lahko cc1100 oddajnik podpore +-200m prenos podatkov?? ali rabim za vnos dodatnih PA v vezje?

hej jaz delam na mojem fyp projekt, v katerem imam za prenos podatkov frm en MCU za druge v manj kot 20 metrov območju. i hav izbranih cc1100 transciever vendar dont hav vsako idejo, ki naj bi antene i uporabo ... frekvenca i hav namenjen moj projekt je 433 Mhz. tako prisrčno mi predlagamo antena za to transciever na 433 MHz .... i se zelo hvaležen, da vas ljudje ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back