stikalo način napajanja težav vprašanje

D

david90

Guest
Imam igralne konzole DREAMCAST in oskrbe z električno energijo deluje prekinjeno, ko je pooblastil up hladno. Če pustim na ps za približno 20 sekund, nato pa bo delo v redu. Ps ima 3 izhodne napetosti: 12V, 5V in 3.3V. 3.3V merjena 2.5V in je povzročil konzolo okvaro. 12V in 5V železnice dobro delujejo. Ps ima eno PWM krmilnik čip in eno izolacije transformatorja. kaj je mogoče slabo komponento lahko povzroči nepravilno delovanje ps ko napajanje gor hladno? Sem že zamenjal filter cap @ 3.3V izhod, vendar problem še vedno obstajajo.

Hi. Ob predpostavki, da [URL = "http://en.wikipedia.org/wiki/File:Sega-Dreamcast-Internals.jpg"] sliko [/URL] je identično napravo. Jaz bi chechk stabilisator 3.3V napetost. To je lahko splošno stabilizator napetosti, ki se zanašajo na zunanje uporov za izhod pravilno napetost. Mislim, da je enega od uporov je izgubil ali napaka ali da je regulator sama napaka. Chechk spajkanje. To je velik chanse, da bi uporaba sveže spajka tin na omenjene komponente bi bilo spet dela.

kaj in kje je napetost stabilizator na krovu ps? Ker ste iz Norveške, mislim, uporabite različne izraze. Da sliko, ki jo objavili spominja na krovu ps, da imam.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post doda na 20:51 ------- --- Prejšnja objava je ob 20:49 ----------</span></span>
, kaj je namen teh treh polprevodnikov (pritrjena na ponor toplote), ki se nahajajo @ spodnji polovici ps sveta ?

Mislim, da to so usmerniki, ki "popravi" ali spremeniti visoko frekvenco AC na DC. Mislim, to so osebe z ultrahitro predelavo ali Schottky diode. 3 za 3 napetosti tirnice. Upam, da to pomaga. Tahmid.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post doda na 01:59 ---------- Previous objava je ob 01:54 --- -------</span></span>
Ali pa na dnu 2 (tisti, na eni ohisja) bi se lahko vzporedno za višje trenutne zmogljivosti. Ali imajo 2 ali 3 zatiči? Ne morem povedati iz slike. Bi lahko videli v vašem PSU?

Zamenjajte kondenzator označena v priloženi sliki.

Hi, jaz bi se posvetujte s ESR meter kondenzatorjev v bližini izhoda. Če nimate enega, samo jih spremenite! So poceni. S spoštovanjem, Bruno

kaj je vaš razlog za zamenjavo ta pokrov? Rad bi samo, da se naučijo btw.

Kot vemo, so najpogostejši razlogi, da je digitalna elektronskih naprav ne zdi, da so slabi elektrolitski kondenzatorji. Vse aluminijastih elektrolitskih kondenzatorjev imajo omejeno življenjsko dobo. In to se zgodi zato, ker segrevanje elektrolitov v elementu, se kondenzatorji niso hermetično zaprti, in elektrolitov v teh kondenzator sčasoma izhlapi, ki povzročajo povečano ESR, ki povzroča večje segrevanje, in tako naprej. Kot ste že omenili ste že zamenjali 3.3V kondenzator in v tem primeru morali zamenjati kondenzator v primarnem tudi, poleg kontrolne vezje. Nimam Sheme za to vezje, vendar predvidevam, če gre za 5V in 12V so vmes transformator na rezultatih nekaj dodatnih vezja / tranzistorjev, zato ni pomembnih razlik videti kot za 3.3V izhod. Na splošno lahko bodisi povečati napetost ali kapacitivnosti kondenzatorja v uporabi oskrbo z električno energijo, če ne boste našli Natančne vrednosti. Zelo pomembno je, da si namestite kondenzatorji s pravilno polariteto.

Kot vemo, so najpogostejši razlogi, da je digitalna elektronskih naprav ne zdi, da so slabi elektrolitski kondenzatorji. Vse aluminijastih elektrolitskih kondenzatorjev imajo omejeno življenjsko dobo. In to se zgodi zato, ker segrevanje elektrolitov v elementu, se kondenzatorji niso hermetično zaprti, in elektrolitov v teh kondenzator sčasoma izhlapi, ki povzročajo povečano ESR, ki povzroča večje segrevanje, in tako naprej. Kot ste že omenili ste že zamenjali 3.3V kondenzator in v tem primeru morali zamenjati kondenzator v primarnem tudi, poleg kontrolne vezje. Nimam Sheme za to vezje, vendar predvidevam, če gre za 5V in 12V so vmes transformator na rezultatih nekaj dodatnih vezja / tranzistorjev, zato ni pomembnih razlik videti kot za 3.3V izhod. Na splošno lahko bodisi povečati napetost ali kapacitivnosti kondenzatorja v uporabi oskrbo z električno energijo, če ne boste našli Natančne vrednosti. Zelo pomembno je, da si namestite kondenzatorji s pravilno polariteto.
zakaj so nekatere možne vloge / zaradi dodatnega vezja / tranzistorjev, ki ste omenjeno?

Običajno v Prelet PTM samo en izhod je urejena in ostali so le naj bi skladbo, in če je potrebno boljše pravne ureditve, potem boste morali dodati po regulatorji. To je ideja z dodatnimi vezja za +5 V in 12V.

hvala za pomoč. Mislim, da sem našel problem. Vzel sem bližje pogled na kape in sem videl eno kape je utor bazo (3.3V cap pred Induktor). Bom jo nadomestiti in test ps še enkrat.

Če želite preveriti ESR iz kondenzatorjev (so pogosto glavni razlog dejanskih naprav electronis), lahko greš na moji spletni strani boste dobili shematičen od esr metrov od preprostih enega do bolj zapletena zadeva, [url = http://kripton2035.free.fr/esr-repository.html] ESR-Repository [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back