Stepper motor in obremenitev

E

Element7k

Guest
Dear all,

Jaz sem poskušal uporabiti koračnih motor za vožnjo tovora.(Npr. transportni pas) Zanima me pri iskanju, kako je veliko navora, zahteva od mojega koračnih motor, če sem dal obremenitev približno 3 kg na converyer pasu in omogočajo vrtenje motorja gibam približno 2m stran od nje izhodišče.(vse formulars?) lista na moji koračnih motornih določa navor je na voljo, 300gm/cm na max utrip 700 pps.Ali torej nekako ugotoviti, ali se bo motor, ko pa je obremenitev na?

Hvala.

Rgds,
E7k

navora je obseg mehansko orodje za to, kar želiš, ampak te vrste dragih.Imam idejo v mislih, da bi lahko delo.

Pripni roko s tekočih trakov valjčni ali škripcem.Glej sliko.

Najprej bi se vaše 3kg obremenitve na tekočem traku.Than povečanje uteži od nekaj gramov, dokler se obrnil roko.To bo vaš prag navora za začetek rotacije.in bo največji navor potreben.

Uporaba zvezi
Torque (T) = Force (F) x Razdalja (r).
In enote, you `ve posted je gm-cm ni gm / cm

Try it!

Poleg vprašanje, kako so izračunane momenti (visoka šola fizike besedilo knjige ne ve, wikipedia preveč), bi morali prevzeti le, da je majhen steper motor brez orodja (to je 300 gcm namesto 300 g / cm, vendar majhen motor vseeno ), ne more voziti svojega apparature.Vendar pa morate izvesti predlaganih meritev za prikaz sami.

U morajo upoštevati trenja Pulley & transportnim trakom napetosti, kakor tudi

hameeds01 wrote:

U morajo upoštevati trenja Pulley & transportnim trakom napetosti, kakor tudi

Element7k wrote:

Dear all,Jaz sem poskušal uporabiti koračnih motor za vožnjo tovora.
(Npr. transportni pas) Zanima me pri iskanju, kako je veliko navora, zahteva od mojega koračnih motor, če sem dal obremenitev približno 3 kg na converyer pasu in omogočajo vrtenje motorja gibam približno 2m stran od nje izhodišče.
(vse formulars?) lista na moji koračnih motornih določa navor je na voljo, 300gm/cm na max utrip 700 pps.
Ali torej nekako ugotoviti, ali se bo motor, ko pa je obremenitev na?Hvala.Rgds,

E7k

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back