Simple GSM antene na PCB

S

Smokey

Guest
Hi, moram vedeti, če je mogoče zgraditi preprost Antena za GSM (900 MHz) na 0,8 mm debel FR4 PCB. Če ne, ali obstaja katera koli druga enostavna rešitev za izgradnjo Antenna s kosom žice (zložiti ali upognjeno na nek način), za GSM 900 pasu? Moram anteno, da se nahajajo v malem Box Plastika (ABS material), priklopljen na standardni modul GSM. Nimam veliko izkušenj z RF - vendar sem pripravljen, da se naučijo in eksperiment - vse vhode bi bilo dobrodošlo. Regards, Smokey

Seveda! Lahko graditi "F" antena, ali preprosto vtis dipol, ali obliž je odvisna od našega prostora.

Tapas, od tistega, kar smokey rekel, mislim, da bi moral uporabiti samo microstip, za svoje plošče je 0,8 mm dvojni stranski borad. tako da, če uporabite obliž, kako to krmo? Kaj pomenijo U z "F"? je PIFA (Planar Inverted F Antena)? U pa so velikost je za 900MHz? za "dipol", so se za spremembo sam končal vrat do vrat razlika? monopole bo dobro delo? U hvala.

Hi, prostor PCB na voljo je približno 55mm x 15mm. Višina na voljo (zgoraj PCB je 3 mm). Nisem seznanjen s tehnologijo RF - zato izrazi kot so 'F' ali 'Impress dipol "so grški, da me - jaz bi bil zelo vesel pomoč v smislu preprost appnote ali diagrame, če je mogoče. Kakšno anteno pa GSM telefonov, kot so Nokia 3310/8250, etc uporabo? so zelo majhne in nimajo izboklin za anteno. Regards, Smokey

Morda boste želeli razmisliti antenski vzorec in pridobiti, odvisno od tega, katero vrsto izberete. Za vsakogar, ki je nova za oblikovanje anteno ali potrebujejo nekaj resnih, sklic iskanju za naslednje knjige: Balanis [priimek] ali Jasik & Johnson [surenames]
Dne 2002/04/15 23:03, Tapas napisal: Seveda! Lahko graditi

Imam simuliranih mu jih Ansoft HFSS. Rezultat R na naslednji način: Če U uporabite samo upognjeno žico, je treba 100mm-102mm Če U uporabo linijo na vašem PCB, mora biti lenbth 53mm-54mm Vso srečo, in me poslali nazaj eksperimentalnih rezultatov. hvala U. In U PLZ povej mi, kaj uporabo svojega projekta, podrobno, še posebej, 4, kaj stranke. U Hvala lepa. [To sporočilo je uredil: yellowtooth na 2002/04/18 03:44]

Hvala Yellowtooth, Samo nekaj vprašanj .. 1> Kaj je kolotek, ki se uporablja? 2> Kaj je min razdalja, ki se vodijo (med anteno in drugi tir proge - vključno z zemljo)? 3> Če Ant. skladbo je ravna črta ali lahko sledite nekaj PCB linije? 4> Ali bi morala obstajati ozemljitveno ploščo, na nasprotni strani PCB (PCB debelina je 0,8 mm) 5> Vsi drugi vidiki oblikovanja? Jaz vas bo objavljen na rezultate takoj, ko sem jih imel. Regards, Smokey

In U PLZ povej mi, kaj uporabo svojega projekta, podrobno, še posebej, 4, kaj stranke. Zakaj donot U povej mi, kaj je trg? Izločajo???

In U PLZ povej mi, kaj uporabo svojega projekta, podrobno, še posebej, 4, kaj stranke. Zakaj donot U povej mi, kaj je trg? Izločajo??? enven potem, bom vedno dal Ur odgovor: (mislim, U izberite PCB skladbo kot ANT) 11mm 2at vsaj 10mm, 3U'd bolje naravnost, če je zvita, naj U uporabite "F" tip ANT, je zapleteno je. 4must ne GND na nasprotnih 5can ni povedal, v besedi

Dragi Yellowtooth, hvala za info. Projekt Delam na je, da bi vgradili GSM Modem modul znotraj ročni terminal, ki jih izdelujemo tukaj v Indiji. HHT je majhno napravo (I lahko pošljemo več informacij, če u všeč) - približno 10% večji kot Palm III. Jaz sem poskušal odločiti, ali naj bom embed Ant znotraj polja ali pa uporabite 2 "zunanji gumijasti antena stranke to počnemo, ni posebnega -. Imamo število zainteresiranih kupcev zaradi naše nizke rešitve stroški (HHT + GSM =

Oprostite, zadnji stavek (v mojem zadnjem objavo), ni bila popolna .. ".. Imamo število zainteresiranih kupcev zaradi naše nizke rešitve stroški (HHT + GSM = <US $ 250)." Smokey

U Hvala lepa. Želim izvedeti več informacij. My E-mail: liutongxx@163.com , mail China storitev. Moja vprašanja: 1is modem za prenos podatkov ali glasu? 2is modem samo eno in isto kot GSM telefon? kaj potem razlika telefona GSM in HHT? 3why cenejši? Hvala U. Predlagam, U, da se antena uporabo gume zunaj. Za to imajo široko pasovno širino, in ni treba U, da preživijo čas, da ga design.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back