signal / šum za ojačevalnik

S

stanislavb

Guest
Hi,
Nekateri guru mi je povedal, da je za povečanje dobička ojačevalnik smo zmanjšanje pasovne širine (in se strinjam z njim).Vendar pa je trdil, da to vodi k povečanju Razmerje signal / šum.In to ni tako jasno.Povečanje dobička pa tudi poveča hrup, amplitude.Čeprav smo zmanjšanje hrupa, pasovno širino, da povečamo amplitude šuma z istim faktorjem.Torej, jaz sem občutek, da je razmerje med ostale enake.
Kaj je tvoj mnenje?
Hvala

To je odvisno, če hrup, ki prihaja iz, vendar je zelo verjetno, da višji dobiček izboljšuje razmerje med signalom in hrupom.Da ne bo vedno veljalo, čeprav.Če ste imeli nekaj več podrobnosti, da bi bilo mogoče, da je posebna.

Keith

Zanič stara opamp kot 741 je zelo glasen, ko je visok dobiček, tudi če visokega dobitka zmanjšuje pasovno širino.Nekatere hrup je "kokice" hrup pri zelo nizkih frekvencah.
Obstaja veliko boljša nizka raven hrupa opamps na voljo danes.

Hi,
Govorimo o hrupu z dohodni signal.Če razmišljate, da je za tako hrup ne izboljša SNR, kaj je razlog.Ponavljam, da je širitev dobiček zmanjšujejo pasovno širino v isti faktor (po teoriji).
Hvala

Hrupa na dohodni signal nima nič opraviti z razmerjem med signalom in hrup ojačevalnik.

Če hrup sikanje o dohodni signal potem lahko sesekljajte off visokih frekvencah.
Če hrup Hum na dohodni signal potem lahko odsekati nizke frekvence ali spektakel ven.

Potem ste levi s telefonsko tip zvoka.

To ste le govorimo o hrupu, ki jih vsebuje vir signal potem je odgovor da, na primer vaše razmerje šum / signal se bo povečala s povečanjem dobička.To ni koristno povečati, čeprav in tista, ki bi jih lahko preprosto doseči z zmanjševanjem hitrosti po nižji dobiček.

20dB povečanje dobička, okrepila tako signal in hrupa, ki ga 20dB, vendar, če hrup, ki ga zmanjšuje pasovno širino desetletje in boš imel manj šuma.Lahko bi dosegli, da je zmanjšanje pasovne širine na druge načine.

Scenariji sem razmišljal o bili transimpedance ojačevalnikov, kjer je hrup pogosto prevladuje mnenje upor in sam tranzistor ojačevalec, kjer si lahko ploskvi konstantno krivulje številka hrupa za določeno impedanco vhod in optimalna izbira dobiček in delovnih pogojih.

Na splošno, povečanje dobička samo za zmanjšanje pasovne širine ni najboljši način za zmanjšanje pasovne širine.

Keith

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back