sem lahko s tremi 18 ohm uporov kot delilnik moči v PLL na 8GHz?

F

fenfei

Guest
Ugotovil sem, da ADF4106 ocenjevanje svet s tremi 18 ohm uporov kot delilnik moči v PLL na 5.6GHz. Zdaj hočem design 8GHz sintetizator, bi se to lahko vezjih, uporabljenih pri 8GHz? Ali moram uporabljati delilnik mikrovalov v Mikrotrakasta? Hvala!

Gre za trik, kako homebrew upor splitter za delo pri visokih frekvencah. Kraj 3 enake 50 ohmov SMD upore vzporedno (16.6ohms) na vsaki podružnici. Na ta način zmanjšali parazitski induktivnost vsak upor, se jih razvrsti v vzporedno. Tudi v najboljšem primeru bi morala biti minimalna sklopke zvezda konfiguracijo (120 stopinj med njimi)

je bolje, ne uporabljate upor kot delilnik moči na 8G. Pod 4G, mislim, da je OK. Ker ADF4106 le 6G, morate uporabiti freq razdeli-by-2, pravijo HMC432. Torej H432 moč ne potrebujejo tako visoke, in jih lahko uporabite Mikrotrakasta spenjača na oblast nekaj VCO na HMC432. Izgubami spenjače manj kot 0.5dB. srečno.

Ne bom rekel ja, ali vedo, da je stvar sprejemljiva ujemanje napake in lastnosti, ki so na voljo uporov (npr. velikostjo embalaže ). Povezuje tri 50 ohm uporov v delta je enakovredno izbiri 3x3 50 ohm uporov v topologiji Y, mislim.

3 x 50 ohmov vse vzporedno na vsako vejo, in podružnic v konfiguraciji star, da se zmanjša spenjanje med veje pri visokih frekvencah. Na ta način uporabe 0201 uporov in pravilno PCB material in postavitev lahko doseže ravno odgovor do 10 GHz. Ta pristop nima nič skupnega z delta konfiguracijo.

Ta pristop nima nič skupnega z delta konfiguracijo.
No, to ni res. Jaz sem pa pod vtis, da bi delta konfiguracija z 0201 upori, tudi uspešna. Ali veste, empirične meritve ali simulacije, ki kažejo, je dejal spenjanje problem v delta konfiguracijo.

Pravzaprav, sem ugotovil, da je Y ne boljše delo za mene, kot delta konfiguracijo. Preprosta 6dB uporovnem delilnikom v Y ima okoli 8dB izgube na 20GHz. Glej priloženo fotografijo prototipa. [Url = http://images.elektroda.net/69_1292799116.jpg]
69_1292799116_thumb.jpg
[/url] PS: @ fenfei, uporabite dve 33R v Vzporedno za konfiguracijo Y na bi bilo delo dobro 8GHz.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back