S katero gradivo naj zajema IR fotodioda

N

nikhilele

Guest
kaj je sutiable materiala za pokrivanje ir fotodiode in IR LED uporabljajo v bližini detektor ckt. za naslednje namene, brez vpliva na delovanje, kot je razpon in občutljivost 1> zaščita pred prahom in humidty 2> zaščita iz sprememb v zunanjem svetlobo 3> zaščita pred močno svetlobo, če bo padla na fotodiode, da bo suprress ir signala ir foto-diode in IR LED so mesto blizu drug drugemu in ločeno s kovinsko particijo in tudi v nekaterih fotodiode ckt IR je nadomestiti z TSOP1738 modulom sprejemnikom ir od vishay. imam seeen v vishay paleto modulov poveča svetlost svetlobe v okolici zmanjša. in to slabo vpliva na nas

Da bi zagotovili zaščito againt svetli luči, kot je svetloba sonca, svetloba cevi itd, je bolje uporabiti modulirane IR svetlobe (z LED) in foto tranzistorje, ki imajo frekvenco dependancy. Tako je možno, da izločijo hrup napetosti od drugih naravnih in umetnih virov. Fotodiod nimajo freaquency občutljivost.

Kaj pa vplivanje vplivanje točki se bo spremenilo s spremembo v jakosti svetlobe.

Vplivanje točka ne bo premika. Samo majhen tok pri o / p za tranzistor. Uporabite filter in ojačevalec da bi se izognili nizke freaquencies in pridobiti potrebne napetosti in toka iz ckt.

Jaz sem z uporabo TSOP 1738 od vishay, v katerem smo z uporabo modulacije najprej prevoznik je 38Khz in na njej smo 1200bps pošilja signal. zato njeno moduliran že. ko sem izklopite moj cev luči dobim več območje, ki je nezaželeno.

Mislim, da vaš IR detektor (modulaor) ne deluje pravilno. Kot sem že uporablja ordanry IR detektor modul, da ni nobenih težav. povej mi, koliko% se zmanjša zazvonil, ko je cev svetlobo dajo na to? če je približno 10% ali manj. da ni problem, če je več, potem zamenjajte IR detektor modula.

Živjo, tukaj je članek, ki opisuje možnost uporabe popolnoma osvetljeni in razviti fotografski filmi, ki negativno tako poceni, IR filter (je temno = ni vidno svetlobo, vendar še vedno precej pregledni, da IR) h ** p: / / geektechnique.org / index. php? id = 254

[Quote = Noman Yousaf] mislim, da vaš IR detektor (modulaor) ne deluje pravilno. Kot sem že uporablja ordanry IR detektor modul, da ni nobenih težav. povej mi, koliko% se zmanjša zazvonil, ko je cev svetlobo dajo na to? če je približno 10% ali manj. da ni problem, če je več, potem zamenjajte IR detektor modul. [/quote] Mislim, da to verjetno drži. Last pomlad sem Handyboard za šolski projekt, ki vključuje IR ovira odkrivanje, z uporabo dveh različnih IR detektorji. Eden je delal enako, ne glede na osvetlitev (znotraj ali zunaj), ampak druge so nekateri precej zmanjša obseg (do 75% zmanjšanje), ko pri močni sončni svetlobi, ali flourecent luči. Zamenjano en modul in vse, kar je delal, kot bi morala.

Noman Yousaf: Jaz sem z uporabo tsop1738 najbolj razširjen ir detektor. blue_snake: Ideja je dobra i bo zagotovo preverite, ali ven. Bigestlee: moduli u, ki so bili z uporabo

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back