RF sprejemnik načrtovanje pomaga

K

kishore2k4

Guest
Jaz sem poskušal zasnovo neposredne navzdol konverzijam RF sprejemnik za dekodiranje 64-QAM 256-OFDM signalov.Vhodno frekvenčno območje je 600MHz-1000Mhz.I am nameravate uporabiti naslednje signal verige

Antena-> LNA (ADL5521) -> kvadraturne Demodulation (AD8348) -> Low Pass Filter (2Mhz) -> 12-bit Dual Channel ADC (> 20MSPS) -> FPGA

V LNA ima Noise Figure of 0.8dB (typ) in I / Q Demodulation ima Noise Figure od 11dB (tipično).

Moje vprašanje je: Ali je zgoraj zasnove dobra, kot v visoko občutljivost sprejemnika za 2Mhz kanala pasovne širine?Moj prejšnji nit glede Zero-IF pretvorbo vodijo k kažejo na to, da sem palico z IF-Vzorčenje velikosti, vendar je tudi pomemben dejavnik za moj design.Will je IF-Vzorčenje (enojnih ali dvojnih Conversion) design donos boljše rezultate?

Nisem uporaba vsakršne diferencialne pufre vožnje z ADC, ker kvadraturne Demodulation (AD8348) je basedband ojačevalniki vgrajen v pogon, ki lahko neposredno na ADC.

Prosto se predlagajo spremembe ali popolnoma različnih modelov kot še nikoli ne izdelane radiofrekvenčne povezani tokokrogi pred.Hvala.

Nisem prebral vaše prejšnje razprave o Zero-IF, vendar upam, da ste seznanjeni s problemi, kot so DC visečih in fazo hrup od dol-mixer vco.

DC Problem je izogibati nekaterih prodajalcev, ki ga uporabljajo skoraj nič-IF.I niso proučevali, vendar bi uganila, da si šel za izravnavo nekoliko več kot vaša pasovna širina / 2, tako da si pas, ne vključuje 0Hz.

To bo še vedno zapusti VCO hrupa na vašem pasu, če ne premika nekaj bolj ...

Ali menite, silicij tunerji za svojo zasnovo?Obstajajo nekatere od NXP in ST.
NXP lahko kupila, ST je težko, če boste potrebovali manj kot 10 ^ 6 ali tako.

u lahko uporabite LO IF ali vzorčenje, je nič, če je bilo impleelnt v discerete IC

khouly

Ali ste za oblikovanje obsega proizvodnje?To naredi razliko v katerih vrat (na čipu oblikovalci) so odprte za vas.
Če modela za manjši obseg, lahko poskusite dobiti a more-tuner.ALP in LG jih naredi, vendar pa so tudi diffucult priti, in je še težje priti dokumentacijo.
Vsaj to bi vas rešim težave oblikovanja RF del.Večina od njih pridejo ven z IF za 36MHz, za katere keramični resonator pasu filtri so na voljo.
Potem boste lahko (pod-) vzorec in da če še v digitalni domeni.

Žal mi je, ne vem, ali so vse knjige o tem.
Smo oblikovali vrsto modulatorjev (QAM in COFDM) z upconvertors 50-1000MHz in 1000-2000MHz.Vzelo nam je, ko da se faza hrup, ojačevalnik linearnost in stabilnost na želeno raven.

Hvala za vse koristne odgovore.Imam še nekaj vprašanj:

Nisem mogel najti, ena čip neposredno conversoin tuner za mojo pogostost interesa.Iz vaših predlogov sem se odločil za uporabo Low-IF (Kvadratura Demodulation) z enakimi nastavitvami, kot so navedeni v prvi post.Lahko uporabite, če v 6MHz za 2Mhz kanala pasovne širine.Ne želim iti čez 10MHz, kot da bo me pusti malo predelave pridobijo v ADC.Sem upal na sliko zavrnitev problem bo poskrbljeno s pomočjo Kvadraturne downconversoin?!?

Are there any books / Vadnice, ki se ukvarjajo s praktičnimi vidiki RF sprejemnik design?
espirit: Hvala za vaš komentar, ampak ne želim uporabljati tuner module, saj so ponavadi zelo drago pri majhnih
in srednje količino zahteve kot moje.

Prav tako lahko nekdo predlagati sprejemnik verige, ki ima nizko hrupa slika in visoka linearnost, seveda z dostojnim kompromis med njimi.Hvala.

kot nizko ČE sprejemnik, tam willbe tudi slike in problem, zato u potreba neke vrste filtriranja "image zavrnitev filtra, ali pa uporabite eno od slik zavrnitev arhitekture

khouly

Mislim, da za nizke, če struktura, ki ste jo bolje uporabiti ČE polovico pasovne širine, tako da je slika signala v sosednjih kanalov, kjer je vmešavanje je relativno majhen.

to se lahko vam pomagajo, da oblikujejo LNA
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

THE S11 z adl5521 je slabo in se razgradijo vašo občutljivost, i Predlagamo, da spremenite svoje LNA

živjo

glejte "RF Microelectronics" knjigo, ki jo Behzad Razavi.
h ** p: / / search.barnesandnoble.com/RF-Microelectronics/Behzad-Razavi/e/9780138875718

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back