register datoteko ali en sam register?

E

eexuke

Guest
Dragi vsi, če želim uporabljati enoten spomin pristanišču z velikostjo 16 * 4bit, lahko imam dve možnosti: 1) [63:0] single_reg; 2) reg [03:00] reg_file [15:00] Ko I sinteze teh dveh, v DC, ki je eden bolj priljubljena izbira? Poleg tega, če imam večje posamezno pristanišče na spominskih čipov, recimo, 1KB, naj uporabljam sintetiziranih register datoteko ali uporabite SRAM, ki jih livarne? Veliko hvala vnaprej!

druga izbira ni synthesizable. Sem misli, esence dveh ne bo nobene razlike. Če želite več večjih regfile, samo uporabo SRAM, ki niso registri.

[Quote = wkong_zhu] druga izbira ni synthesizable. Sem misli, esence dveh ne bo nobene razlike. Če želite več večjih regfile, samo uporabo SRAM, ne registrov [/quote] Hi, wkong_zhu:. Hvala za vaš odgovor, ampak želim pojasniti dve stvari: Prvič, spomnim se, kot da bi 2) izbira je tudi synthesizable. Če ni, kako lahko ljudje opisujejo synthesizable regfile? Bi vas motilo, še enkrat preverite o tem? Drugič, 1) in 2) pa so razlike, za [63:0] single_reg, bi dekoder biti sposoben obravnavati vsak bit od 0 ~ 63, za [03:00] reg_file [15:00], lahko dekoder samo, da je treba obravnavati 0 ~ 15. Imam prav?

Hi, eexuke, lahko določite vrata register-datoteke, vendar ne uporabljajo to obliko: [03:00] reg_file [15:00]. Sinteza orodje ne morejo razumeti to sintakso. Na splošno lahko dobite register datoteko iz tretjih strani, kot so SRAM. Morda boste našli nekaj za vnos iz spletnih strani. Velikost register-file in velikosti registrov so drugačni. Kasneje je večji. Power je tako. Good Luck

hi .. V primeru, u želite uporabiti [03:00] reg [15:00], lahko to storite z opredelitvijo štirih različnih reg Giles dne [15:00 [in nato z uporabo dekoder za določitev, katera je, da se aktivno. Za večje zmogljivosti bodo tudi jaz priporočam SRAM. Upam, da je pomagal. nitu

Hi, Druga izbira je tudi synthesizable, vendar to ni popular.Usually pišemo reg [03:00] reg_file_1, reg [03:00] reg_file_2 in tako naprej. Poleg tega vam priporočam napisati reg [03:00] reg_file [00:15], ne reg_file [15:00], čeprav ta nima napake. Če SRAM je 1k, vam priporočam uporabo registrov. registrov je majhno območje. Če je število registrov je velika, SRAM je boljša. 1bit shranjevanje celico SRAM površina je manjša 1bit register, vendar SRAM je logika naslovno dekodiranje, ki je overhead.At Hkrati bi morali vključevati SRAM BIST test logike. Torej, če gre za hrambo manjših, režijskih za SRAM je zelo velika. Vendar pa je za shranjevanje je velik, SRAM ima več prednosti. Claint

Seveda slednje ena, in če boste potrebovali veliko SRAM, da boš bolje izkoristiti pomnilnik prevajalnik za ustvarjanje. Ker eno pristanišče enota SRAM zasedajo le 6 tran., In vsak register potrebujejo 10-14 tran.

Ponavadi je poleg Uporabljene celice knjižnice, podjetja, je neke vrste macroes uporabljajo za majhne spomine (ne večji od 32x32, celo za manjši VIRAGE / Artisan / ... pomnilnika lahko imajo manjše površine). Splošno ime je register nizi, zapah nize, itd Če nimate kaj takega, lahko uporabite opis, kot tistega, ki ga je dal. Mimogrede, oba sta synthesisable če uporabljate najnovejšo različico DC (če niste prepričani, uporabite prvo). In bosta oba dala enak rezultat, saj je sinteza orodje (kot jaz vem) ne naredi vse za optimizacijo po meri, ki se uporablja za izvajanje spomin.

Ni velike razlike med tema dvema izbire mislim. In morda ločevanje teh registrov, je bolje. Tako kot je, reg [03:00] reg_0; reg [03:00] reg_1; ..... reg [03:00] reg_15;

lahko kdorkoli povej mi, kaj je diffenence med register in register datoteko v Osnovni design?

tako synthesizable in mora imeti enak rezultat. ker so vsi registri. ste pomnilnika potrebujete zbrati, da bi dobili več malih design, ker to, kar želite, je eno-port ram.

Mislim, da th drugi pa je bolj priljubljena izbira. ker bo uporaba manj usmerjanje virov. če uporabljate ram za 1K, morate uporabljati SRAM, ki jih livarne, bo območje manjše.
reg_file [15 : 0]; Ko sem sinteze teh dveh, v DC, ki je eden bolj priljubljena izbira? Poleg tega, če imam večje posamezno pristanišče na spominskih čipov, recimo, 1KB, naj uporabljam sintetiziranih register datoteko ali uporabite SRAM, ki jih livarne? Veliko hvala vnaprej!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back