Referenčna napetost za ADC

G

garg29

Guest
dragi prijatelji, kako ustvariti določen en volt predloga za sklic pin ADC. hvala Amit

hi Ianp, hvala za sklicuje, lahko ena stvar več lm317 je treba uporabiti za ta namen ......? Lep pozdrav, Amit

uporabite samo eno potenciometer Ena pin priključen na VCC drugim na tla in variabilni gumb pin priključen na vhod reference. uporabite eno voltmeter za merjenje sredini pin (pin spremenljivka) na tleh, da se prilagodi 1V Bibin John www.bibinjohn.tk

Vsak regulator napetosti, vključno s 317 in celo 5 Vcc, se lahko uporablja za ta namen. Ampak, če ste po zelo visoko napetostno stabilnost referenčne bi po vašem mnenju ustrezni vir ..

Hvala vsem za odgovor. pravzaprav, jaz sem z napetostjo signala od 0,10 do 1,00 volt volta, ki sem jih za merjenje z ADC natančnost pri 8-bit, in mikrokrmilniška. Jaz sem načrtovanja za uporabo adc0831 za ta namen, lahko fantje povejte mi, ki je ena boljših, amplyfying signal 0-5volt območje z op-amperov (z VREF z ADC na 5 voltov), ali dajanje VREF z ADC na 1,00 voltov. Hvala .... Lep pozdrav, Amit

[Quote = garg29] hi Ianp, hvala za sklicuje, lahko ena stvar več lm317 je treba uporabiti za ta namen ......? Lep pozdrav, Amit [/quote] minimalna izhodna napetost lm317 je 1,2 V, ki jo moraš uporabiti delilnik napetosti Regards

lahko uporabite lm336. lm336 je 3 pin napravo, ki deluje natanko tako kot zener diode z različnimi napetostmi zavoro. na primer obstaja lm336 Z2.5 in Z5, .... Če uporabljate lm336 Z2.5 s potenciometrom kot vzorec krogov v njem stanja podatkov iz nacionalnih polprevodnikov boste dobili lepo, nizko hrupnih in spremenljivo referenčno napetost med 0-2,5 volt.

Hvala vsem za odgovor. pravzaprav, jaz sem z napetostjo signala od 0,10 do 1,00 volt volta, ki sem jih za merjenje z ADC natančnost pri 8-bit, in mikrokrmilniška. Jaz sem načrtovanja za uporabo adc0831 za ta namen, lahko fantje povejte mi, ki je ena boljših, amplyfying signal 0-5volt območje z op-amperov (z VREF z ADC na 5 voltov), ali dajanje VREF z ADC na 1,00 voltov. Hvala .... Lep pozdrav, Amit

Boljša možnost je, da ojači signal, s faktorjem od 5. V tem primeru boste lahko uživali v vseh 8-bitni (256) ločljivost A / D pretvornik. Za ta signal ojači boste potrebovali opamp, ki deluje tudi na nizko napetostni nivo. Lahko razmisli tukaj CA3130 ..

hvala za repyling ianp. ampak kot ste dejali, če i "dal VREF z ADC na 1,00 volta i ne boste dobili polno 256 lestvici .... i dvoma, za to .... če je vzrok, ko je VREF nastavljen na določeno vrednost mislim, da bi ADC v celoti 255 obravnavi, da je vrednost ..... imam prav ali narobe, nekam ... prosim popravite me .... Hvala v zvezi z najboljšo, Amit

Za vse vrste ADC je minimalna vrednost Vref, s katerim lahko dobite polno ločljivost ADC. To je, še posebej, zaradi preklapljanje zvoke stikal MOS, ki se uporabljajo v ADC. Fith nižje referenčne hrup je isti, vendar vaš signal je manjši, tako da signal / šum je manjša preveč. Zato je bolje uporabiti brez obračanjem amplufier za razširitev vas signal za maksimalni obseg volage vašega ADC. Izhod ojačevalnika lahko malo premika v pozitivno smer za premik signala nič za nekaj deset milivoltih, da se zagotovi, da bo ojačevalec za izravnavo napetosti se alwais pozitivna, in odštejte kodo, ki ustreza 0 v vhodni ojačevalniki iz ADC rezultat. Za premik se lahko uporabljajo zelo preprost delilnik napetosti, na primer: 100 Ohm od OpAmp izhoda na vhod ADC, in pravijo, 10k od vhodnih ADC na pozitivni železnici. Varuzhan

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back