Razlika med mimcap in moscap

L

lhlbluesky

Guest
Imam uporabljajo problem.i SMIC 0,18 um proces (1p4m) za simulacije v Predosjećaj, ampak kondenzator (MIM) je le neobvezno vrednost, ki je 606.875ff, in edini dejavnik, ki lahko spremeni se multiplikator iz kondenzator MIM; to je minimm kondenzator je 606.876ff, vendar pa rabim kondenzator, katerih vrednost je manjša od 600ff, kot so 500ff, 200ff, 50ff in tako naprej. Torej, želim zamenjati vse kondenzatorji s kondenzatorji mos, ampak jaz ne vem, občutljivost na MOS kondenzator kotu in temperature, če kotiček in temperaturne spremembe, jaz ne vem, koliko se lahko vrednost MOS kondenzator sprememb, in ali moje vezje lahko normalno deluje. lahko vsakdo izročiti mi nekaj nasvetov? pls.

Če uporabite kondenzator, da ADC in uporabljajo svoje razmerje i kažejo, da je najbolje, da uporabite MIM kondenzator, saj so njeni ujemanje in linearnost je bolje kot MOS kondenzator, in to je manj občutljiva za obdelavo in temperature kot kondenzator MOS. Lahko poskusite spremeniti MIM modela kondenzator.

Vedno lahko dal MIM kondenzator v seriji, da bi dobili manjše vrednosti, kot so 500ff, 300ff itd

ampak moj lib vsebuje samo en parameter, ki lahko spremeni, da je, množitelj kondenzator 606.875ff, če hočem kondenzator 50ff, nato pa rabim dal 12 cap za 606.875ff v seriji, če je tako, območje je prevelika, poleg tega pa i simuliranih MOS kondenzator, se mi zdi, da je MOS cap manj občutljiva na temp in proces kot cap MIM za SMIC 0.18um proces, tako da, mislim, da mos cap se lahko uporablja;? kaj narobe ali kateri koli drug nasvet?

Če je vaša vloga potrebujejo natančnost in linearnost. Ne verjamem, da je dobra poteza za rešitev problema mimcap multiplikator z zamenjavo pokrovčka z moscap. Lahko uredite modela datoteko, ki jo urself u imajo znanje o tem.

jaz ne vem, kako urediti modela datoteko, lahko kdorkoli pomoč mi poleg tega, vidim, da nekdo cap uporaba analogLib z modelom - MIM in pravilno W \\ L vrednost;? je to ok?

Ali u uporabo kadenca PDK? Če je odgovor da, ta problem morda v zvezi s PDK omejitev, ki je potrebno, ki ga določi razvijalec PDK. Lahko pa u storite ročno clculation ur, da bi dobili želeno kapacitivnosti in urejanje PDK ustvarila netlist, preden zaženete simulacijo. Če to ni vprašanje PDK, najverjetneje mimcap model je diskretna model. Pomeni, da je opis lastnosti, ki temelji na eni napravi. Če je temu tako, nič več jih lahko storite, vendar z uporabo siries povezavo za zmanjšanje kapacitivnosti.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back