Razlaga Laplaceova transformacija, z-transformacija in Fourierova

L

leo83

Guest
hej, lahko kdorkoli tam povej mi, kaj je uporaba Laplaceova transformacija, z-transformacija in Fourierova transformacija. ok vem jih uporabljamo za različne analize, kot časovnem in frekvenčnem prostoru. ampak zakaj? in ki se uporablja pri?

Jaz sem izumentičen to v treh delovnih mest, ker slik ni mogoče prikazati vse, če sem jih priložite v en post. -------------------------------------------------- ----- Jaz sem tudi sliko untitled1.jpg z različnih virov. Imam jih pognal, vendar še vedno lahko vidite, kaj je pogostost vsakega vira. Jim omogoča simulacijo za marker imenovano "SIGNAL"

Zdaj v domeni, ko boste dobili to vala! Povej mi kaj o tem? Slika v untitled2.jpg Kaj nered na področju TIME ! If You simulirajo v frekvenčnem prostoru (Fourier ena v untitled3.jpg [ / b] sliki), ki bi jih videli 4 impulze, vsaka s particual frekvenco. Torej je signal sestavljen za 4 sinusoids. Veliko je jasno! Veliko bolje v frekvenčnem! Razumeti, zdaj, zakaj je uporabljen frekvenčnem prostoru? Vsaka transformacija bodo uporabljali v različnih situacijah. Ena izmed najbolj pomembno orodje za inženiring in possiby best of the best , je Fourierjeva transformacija z Jean Baptiste Fourier. Viva La France ! Hmm pozabil Laplace je tudi francoski. Wow!

Fourier daje pogostost odvisnost periodični signali, Laplace, ki niso periodičnih signalov. Z se uporablja pri discreete teoriji sistem nadzora.

[Quote = pik] Fourier daje pogostost odvisnost periodični signali, Laplace, ki niso periodičnih signalov. Z se uporablja pri discreete teoriji sistem nadzora. [/Quote] Fourierjeva vrsta je odgovor da, vendar ne Fourierjeva transformacija, in se ne omejuje na periodični signali kot Fourier Series je.

[Quote = djalli] Vsaka transformacija bodo uporabljali v različnih situacijah. [/Quote] u lahko pojasnite, ki se uporablja, v katerem položaju? Ali obstaja kaj podobnega samo še posebej eno je treba uporabiti v določeni situaciji? kaj je razlikovanje med tremi.

[Quote = leo83] u lahko pojasnite, ki se uporablja v kateri situaciji? [/Quote] hi leo83 sem prikazal zelo majhen del enega. Kaj še posebej radi vedeli?

če so te pretvorbe, ki se uporabljajo za frekvenčno analizo, zakaj potem ne u potrebujemo tri od njih. Mislim, kaj se razlikovanje med tremi?

Razlika med tremi transfroms leži v vrednosti, ki sigma, v (sigma + j * frekvenca), nosi proti sigma / osi s frekvenco. V teh transformira spremembe frekvence v zvezi s časom je integrirana ven. Oglejte si Gabor preoblikovati v tem času in pogostosti razlike so intertwined.Such TF domene značilnosti so veliko uporabljajo v stiskanje slike.

[Quote = leo83], če so te pretvorbe, ki se uporabljajo za analizo v frekvenčnem potem zakaj u potrebujemo tri od njih. Mislim, kaj se razlikovanje med tremi? [/quote] So dopolnjuje drug drugega. Njihova razlika (brez math!) Je v načinu pristopa v različnih situacijah. V zgornjem primeru Fourierjeva transformacija, Hitra Fourierova transformacija, da smo natančni, je bil najboljši pristop. Hitra Fourierova transformacija hitrosti izračunov v manj časa . To je ključnega pomena v današnjem času hitrih komuniciranje / izračune elektronike. To je zelo učinkovita. Lahko narediš enako z Laplace? Seveda. Lahko to storite učinkovito, kot Fourier lahko? Št! Obstajajo primeri, ko Laplace bije Fourier. Ti bodo imeli takšne situacije in da bo navada, da vem, kaj metoda za zaposlovanje. Večina inženiring (električni) situacije bo te prisili, da ljubezen Fourier "in France". : Oops:: oops:

Laplaceova transformacija je bolj uporablja, ko potrebujete prenosno funkcijo. Z se lahko uporabi za nekatere prehodna obdobja, in tudi za digitalne analyzis sytem.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back