prorezom optično stikalo

J

jayanthyk192

Guest
Hi, jaz sem z zarezo optično stikalo, ki sem zavarovan iz diskete drive.i tudi dobila lista sestavnega dela podobno mine.the sprejemnik je tranzistor. lahko kdorkoli prosim pomoč mi design stikalo z tem? to je tisto, kar sem mislil: ko ir svetlobe je max. VCE za tranzistor je 0V.when ir lučka min. VCE = Vcc (5V). Zato lahko upor biti 1KΩ vrednosti, tako da max vrednosti kratkoročnih = 50mA. Prosimo vas help.thank.

Vi ste v bistvu pravi, tranzistor ne ravnanjem, razen če svetlobo iz LED skozi režo in pade na njem. Ko se ne izvajajo, bo VCE podlaga za napetost, ko se izvaja, da bi znižal na okoli 0.2V. Vaš math je narobe, čeprav, od 5V, tok skozi 1K upor bo 5mA, ne 50mA! Brian.

Vi ste v bistvu pravi, tranzistor ne ravnanjem, razen če svetlobo iz LED skozi režo in pade na njem. Ko se ne izvajajo, bo VCE podlaga za napetost, ko se izvaja, da bi znižal na okoli 0.2V. Vaš math je narobe, čeprav, od 5V, tok skozi 1K upor bo 5mA, ne 50mA! Brian
. Hvala za odgovor. tako da bo moje vezje deluje? in ja tok 5mA, kot ste rekel in ne 50mA. :-D

Ti ne kažejo vezje! Če ne postavljajte ničesar, kar v režo, da deluje kot običajni opto sklopnik. Ko mimo vas tok skozi LED strani, tranzistor strani se začne izvajati. Edina razlika med normalno opto sklopnik in reži, eno je sposobnost, da prekine svetlobni žarek, ki jih zunanji ščit. Torej, če je LED, ki poteka tekoče in tudi dati nekaj, kar v režo, saj bi brez luči dosegel tranzistor, še vedno ne bi izvajala. Brian.

Oprostite, tukaj je preprost krog in krog datasheet.the delal zares well.thank.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back