programiranje pic 16f877a

C

crocklip

Guest
Živjo, sem napisal nekaj kode za 16f877a in simulirane program z pic simulator ide ki se je zdelo, da bo prinesla dobre rezultate. Vendar, ko sem programiran čip z datman 48uxp univerzalne programer in preizkušen sem dobil nobenega odgovora na vse. čip je bil popolnoma mrtev! Poskušal sem spet z rezervnimi čip, isti model pa dobil enake rezultate. Rabim 2.4576MHz kristal in nastavljena tako, da programer xt osc. mode. Sem imel isti problem za 2weeks zdaj in ne moremo se zdi, da bi našli problem. Vsaka pomoč od vas, bi bilo super! Hvala

No ..... z dano namige, nihče ne more natančno boste odgovorili, poskusite objavljate svoje shematskimi. Srečno

shema bi pomagala, ampak tukaj je, kaj bi naredil: - preveri, ali čip programiran ga preberite nazaj. - Dobili o'scpe in pogled na osc zatiči (m / visoke impedance sonda). je niha? - Ustvarjajo zelo preprost program, ki preklaplja sam pin vsako sekundo ali tako. poglej si to pin z dvm (ali vodil). - Poskrbite, da imate moč (+5 V), tleh in MCLR potegnil visoko (10K je dobro). - Prav tako, poskrbite, da ste izklopili watchdog timer. Imel sem projekt, ki se je zdelo mrtvo, vendar se je ves čas ponovnega zaradi wdt.

hvala Philba, Izkazalo se je, jaz didnt pull MCLR visoka. neumno me! Zdaj je vse kar sem moral skrbeti, je napak v kodo!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back