Problem z modelom sim

D

deepu_s_s

Guest
Pozdravljeni prijatelji
Jaz sem se soočajo nekatere težave z modelsim.Ko rabim "timesacle 1ns/ps v preskusno napravo, preskusno napravo ne deluje.Če i odstraniti časovni okvir, je bilo delo popolnoma

Hvala in Regards
Deepak

Ta vsebuje dve sintakso napake:
"timesacle 1ns/ps

Poskusite to:
"časovnem 1ns/1ps

Če to ne reši problema, kažejo nam več kode, da bomo lahko reproducira problem.

Tukaj je test v napravi verilog
Oprostite, toda morate prijavo na ogled te priloge

Brez direktive o časovnem okviru, morate reči "teči 4000" za dosego $ stop izjavo.
V časovnem okviru direktive, morate reči "teči 4000000", da bi dosegli $ stop izjavo.

Mogoče, da je edini problem.Ne morem še preveriti, ker modul pattern_detector ni vključen.

Jaz didnt zaslužiti u odmeva.moči u razložiti mi več jasno.Sem sposobna teči testbench časovnem okviru, ne da bi brez težav.koli način, jaz sem tudi pattern_detector tudiDodano po 19 minutah:Tukaj je vzorec detektor

Ok, pattern_detector modul ni spremenila stanja.Oba načina dela lep navzlic.

Časovnem okviru sprememb direktive simulacijo delovnega časa, tako da boste morali zagnati simulacijo dovolj časa za dosego $ stop izjavo.

(because my ModelSim default time unit is ps).

Brez časovni okvir direktive, doseže $ postaje izjavo v približno 3800 ps
(ker je moj ModelSim privzeto časovno enoto je ps).

.

V časovnem okviru direktive, doseže $ postaje izjavo v približno 3800 ns.Ko zaženete simulacijo, lahko preverite, ali ste iz Povečano videti ves čas osi.

Če to ne pomaga, prosimo, pojasnite svoje prvo sporočilo, "preskusni napravi ne deluje".Opišite, kaj gre narobe.

ampak za mene v roku nisem pridobivanje ura utrip.i am uporabo modelsim se 6.2g version

Kaj vidite namesto ure impulza?Stanovanje line?Črnina?Mogoče nam kažejo zaslona posnetek zaslona ModelSim.

Spet, se prepričajte, da zaženete simulacijo za dovolj časa, in se prepričajte, da sliko pomanjšati, da si ogledate celotno linijo časa.ModelSim včasih prikaže samo rep koncu valovne oblike, ali pa sploh nič, dokler ne zoom ven.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back