problem pri pisanju na čuden naslov v eeprom

F

freemanantony

Guest
hai vse jaz sem v stiku 8051 z uporabo i2c eeprom. ITZ pridobivanje obesili, ko iam poskuša pisati čuden naslov v EEPROM. ? Lahko kdorkoli pomoč mi je koda postaja obesili @ eeprom_write (0x00, 0x05, 0x2E), ko sem pisal 3E za reševanje 0x00, je pridobivanje glasi FE. kaj je mogoče problem lahko kdorkoli pomoč mi?

post kodo tukaj, obstaja nekaj napak ste morda nadziral ali spremenite eeprom IC aand teči znova .............

Poskusite z branjem z lokacije, ki ste prepričani o tem, kaj je napisano noter To vam bo pomagalo ugotoviti, ali je težava v postopku brati ali pisati v postopku.

hvala Sivarama moja koda je pod # include # include sbit SDA = P3 ^ 5; sbit SCL = P3 ^ 4; unsigned char tempdata; unsigned char redakcija = 0x00; neveljaven poslal (nepodpisanih char dat); nična zamudo () { unsigned char i; for (i = 0x00; i

Jaz sem že močjo na HyperTerminal kot 01z2z34z56z 7z89z:; zxz @ AyB> CDzEzFGzHIzJzKLzM N
Ali je to, kar ste napisali?? Poskusite z naslednjimi koraki: 1 - Read EEPROM podatkov večkrat in se prepričajte, da ste bili konsistentni rezultati. 2 - Če so bili rezultati skladni, je vaš postopek obravnave najverjetneje deluje. Zdaj, poskusite pisati določen naslov in prebral. 3 - Še poskušaj pisati določen naslov in brati. Če vam je uspelo, potem lahko napišete celoten naslovni prostor. Upanje to pomoč.

Jaz bi vam predlagam, da pišejo in berejo samo enkrat ... namesto, medtem ko (1) {koda} kodo, medtem ko (1), bi bilo bolje, da test s spremembo podatkov vsakič, in videli, kaj je usklajenost, potem lahko imaš kot je predlagal seadolphine .....[ COLOR = "Silver "] [SIZE = 1 ]---------- Post doda na 13:25 ---------- Previous post je bil ob 13:25 ---------- [/SIZE] [/COLOR] Prav tako menijo, da je čas vprašanje v program ... i bo preverila in povejte ........

hvala shivaram in seadolphine. yes thats naj bi izpisa, razen?> in je bilo ne mogel naj bi ustavil na N.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post doda na 09 : 41 ---------- Previous post je bil ob 09:11 ----------</span></span>
, ko sem poskušal pisati in brati, ko tudi jaz sem pridobivanje narobe odgovor. ko sem pisal 0x3E @ 0x00, dobili svojo glasi 0xFE

Mislim, da ga uporabljate KEIL IDE ... lahko simulirali pisati in brati delovanje s spremljanjem watch spremenljivko in linijo SDA ... za branje simulacijo shranjevanje podatkov as0x3e in izvršitev berejo delovanje in videli, če je pridobivanje podatkov pravilno brati,,, naredite korak za korakom in izvajanje preverjanja ...

hvala shivaram, problem je bil z eeprom ic rešiti, ITZ

Žal shivaram problem persisits.in naslednjo hex download ITZ obravnavi 0x3E kot 0x5C

žal shivaram problem persisits.in naslednjo hex download ITZ obravnavi 0x3E kot 0x5C
si lahko prebral nekaj druge pomnilniške lokacije, namesto da določeni lokaciji memory [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- Post doda na 05:21 ---------- Previous post je bil ob 05:20 ----------[/VELIKOST] [/COLOR] pišejo in berejo v skladu s I2C protokol diagrame, kot so navedeni v EEPROM podatkovnega lista

hi moja koda je poskušal pisati in brati, kot je ta praznina pišete (unsigned char podatkov1) {unsigned char i; for (i = 0; i

hranijo nekaj zamude v spomin EEPROM brati funkcijo po pisanju pomnilniški naslov za eeprom to, neveljaven eeprom_read (unsigned char Naslov1, unsigned char Naslov2) {start (), pisanje (0xA2) pisati (Naslov1) pisati (Naslov2); stop (); zamudo ();// ohraniti nekaj zamude tukaj start (), pisanje (0xA3), read (), stop ();}

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back