Prikaz številk na LCD Mikroc

T

tahir4awan

Guest
Jaz sem z uporabo MikroC prevajalnika in PIC16F877. Poskušal sem skoraj vse C prevajalniki, vendar sem našel Mikroc, da je najboljši prevajalnik. Moje vprašanje je, da je zelo preprost za izpis znakov na LCD, ampak želim prikazati številk ali celo število, ki se prikaže na LCD. na primer int x, x = 25 lcd_out (1,1, x), upoštevajte, da to ni dejanski program je samo primer.

Poskusite, kot je ta x = 25 ByteToStr (x, str); lcd_out (1,1, str);

Poskušal sem to kodo: void main () {char txt [4], int t, t = 255; ByteToStr (t, txt); LCD_Out (1,1, txt), ampak problem je, da ko vrednost t je večja kot 255 ne ponastavi na 0. Prav tako sem se potrudil dolgo int t, vendar se ni nič zgodilo. in ko sem tipa char dolgo txt [4] je daje napaka.

Raj si res so mi pomagali hvala. Ne moti, če vas prosim, zadnji dve vprašanji. Kakšen je namen, ki ni v oglatih oklepajih txt [4], kar sem se naučil v C je matrika. Zakaj ne gre zgolj char txt drugi spodaj je moj programsko kodo in proizvodnja je v image. Ali mi lahko poveste, zakaj so prostori, v drugi vrsti LCD. [Url = http://images.elektroda.net/38_1291498541.jpg]
38_1291498541_thumb.jpg
[/url] [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- Post doda ob 02:35 ---------- Previous post je bil ob 02:34 ----------[/VELIKOST] [/COLOR] void main () {char txt [6], int t, t = 255; ByteToStr (t, txt); delay_ms (500); LCD_Out (1,1, txt); t = 256; wordToStr (t , txt); delay_ms (500); LCD_out (2,1, txt);}

1. funkcije, kot so IntToStr () in WordToStr () pretvarjanje številk v niz, tako za shranjevanje tega niza, se morate prijaviti prvi niz, ki je v C, je niz znakov. 2. Te funkcije pretvarjanje številk v niz fiksno dolžino in dodamo prostori v levo, če je število majhno. lahko znebiti teh prostorov z Ltrim () poskusite Lcd_Out (2, 1, Ltrim (txt));

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post dodajo na 23 : 31 ---------- Prejšnji post je bil ob 23:28 ----------</span></span>
, če imate kakršne koli nejasnosti o funkcijah knjižnica mikroC, samo dvakrat kliknite ime funkcije v knjižnici manager. To vam bo pokazal podrobne dokumentacije omenjene naloge.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back