Preveri moj dspic30f koda za serijsko komunikacijo

H

hansika

Guest
halo vsi, imam napisati kodo v mikroC IDE za serijsko dspic30f6014A komunikacijo, ko sem pošiljanju znak rekel "s" v PC sem ne dobiš, da imam pravilno nastaviti hitrost prenosa v pc in dsPIC isti samo. Spodaj je moja koda prosim preveri in mi predlagamo, kjer delam narobe unsigned rx1; glavni ničen () {/ / LATB = 0; / / ADPCFG = 0xff; TRISB = 0; LATBBITS.LATB0 = 1; LATBBITS.LATB1 = 1; Uart_Init_Advanced (9600,0,0); Uart_Write_Char ('s'), medtem ko (1) {if (Uart1_Data_Ready ()) {rx1 = Uart_Read_Char (); Uart_Write_Char (rx1);}}, ko sem pošiljanju znak 's' i sem že nekaj junk vrednost. jaz sem dampinških kodo, ki uporablja winpic800.

I običajno uporabo prevajalnika mikročip C30. Toda z rutinsko init UART. Moral bi prebrati, kaj je treba inicializirati na dsPIC. Ti čipi imajo veliko stuff.They je treba skrbno inicializirati. Nasprotnem primeru lahko na koncu v težave, kot ena imate. morate prebrati prevajalnik doc za to rutinsko, kot tudi razumeti, s particuliar podatkovnega lista, kaj je potrebno imeti, da je hitrost prenosa, ki jih potrebujete. Torej ni vprašanje je samo delo narediti iz vaše strani.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back