preveč vzorčenje na sprejemnik

B

BLWFSOJ

Guest
Pozdravljeni, jaz sem se soočajo nekatere težave z razumevanjem tega pojma. Sem prebral v nekaterih dokumentih, da je preveč vzorčenje na sprejemnik strani povečanje signala vzorcev korelacije. Kako lahko to zgodilo, ne vem. kolikor jaz vem, večje število vzorcev ne vpliva na korelacijo. prosim pomoč. zadeva,

Nadvzorčenje pomeni, da vzorec, po višji stopnji od stopnje signala. Ker je signal spremembe počasi WRT. hitrost vzorčenja, so povezani sosednji vzorci. Ampak, če ste normalizirati korelacijo odlašanja hitrosti vzorčenja, nato pa nadvzorčenje samo vam daje večjo ločljivost enako funkcijo avtokorelacije. Torej v tem smislu, nič ne spremeni.

Hvala, namen moje vprašanje je bilo, da se prepriča o: V zelo nizkih okolje SNR niha od hrupa ne omogoča nekoherentno zaznavanje (energija detektor), da dobimo dobre rezultate. Zato smo poskušali ugotoviti signal od hrupa, ki jih nekatere korelacije shem (ker šum je naključna spremenljivka Gaussove IID). V tem smislu lahko rečemo, da se je vzorčenje poveča korelacijo med vzorčenjem. še posebej, če uporabljamo lastne vrednosti s korelacijsko matriko za lov na te večje korelacije. zadeva,

Ne sledite svoji logiki. Kaj mislim, da lahko počne, je to. Želeni signal je pas omejen in deterministično. Imate hrupa signal z večjo pasovno širino kot želeni signal. Če boste vzorec, po stopnji, ki ustreza želeni signal, bo aliasing za hrup signal. To zmanjšuje vašo pri-band SNR. Če boste povečali hitrost vzorčenja je manj aliasing. Po tem, povezava deluje kot nizko-pass filter, ki zmanjšuje vašo out-of-band hrupa. Lahko dosežete enak učinek z nizko-pass filtriranje pred vzorčenjem. Na ta način se lahko izognete nadvzorčenje.

več kot vzorčenje lahko poveča correlation.for podrobneje ogledate naslednje papir,, Spectrum-Sensing Algoritmi za kognitivno Radio na podlagi statističnih Covariances Yonghong Zeng, Senior Member, IEEE, in Ying Chang-Liang, Senior Member, IEEE "boste dobili ur odgovor

Pozdravljeni, hvala za odgovor. Pravzaprav istega avtorja v različnih publikaciji (največ eigenvalue odkrivanje) me je vprašati to vprašanje. Ni jasno, zakaj je ozek pas signali so visoke korelacije med svoje vzorce (podatki vzorci morajo biti neodvisni). Razen, če je kanal šteje frekvenco odvisen feding. (Prosim povej mi, če sem manjka vrsta kanal) Po drugi strani pa sem preveriti druge literature s (Wireless Technologies vezij, sistemov in naprav, za Krzysztof Iniewski ), ki pravi: Page 148 "Upoštevajte, da bi preveč hrupa vzorčenje korelaciji vzorcev, zato bi lahko, odkrivanje vedno zmanjša na vzorčenje Nyquist." Vem, da če bomo povečanje števila vzorcev bo začutil odkrivanje zmogljivost povečala, ampak to je druga zgodba, kajne? pravzaprav, sem tudi naredil simulacijo za papir avtorja: "Največja lastna vrednost Detection: teorijo in prakso", ampak MED (ki temelji na teoriji povečanja korelacije z oversampling) odkrivanje mi daje enake rezultate kot odkrivanje energije. Lep pozdrav,

"Upoštevajte, da bi preveč hrupa vzorčenje korelaciji vzorcev, zato bi lahko, odkrivanje vedno zmanjša na vzorčenje Nyquist."
ugotovitev je pravilna, vendar je rekel, kot da je čudno in zavajajoče. Over-vzorčenje ne spremeni ničesar o signala lastnosti. To _only_ spremembe ločljivost. Nadvzorčenje je zato nesmiselno - ni nobenih novih informacij. (Čeprav so lahko koristna za nekatere nizko kompleksnost implementacije.) Morda celo nasprotni učinek, saj lahko povzroči slabo naprava.
Vem, da če bomo povečanje števila začutil vzorcev odkrivanje zmogljivosti se bo povečala, ampak to je druga zgodba, mar ne?
Absolutno.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back