preprosta 3V serijsko senzor <=> 5V Pic vmesnik?

T

tgq

Guest
hi hočem povezati 3V serijsko napravo za procesorja 5V Pic Kako lahko preprosto (opencol, opendrain?) povezati * 3V senzor ven na 5V na pic * 5V pic ven na 3V senzor v Thanks

Hi, * 3V senzor ven na 5V na pic, preverite, če minimalni napetosti "1" stanje logika proizvodnje je nad minimalna vhodna napetost za "1" stanje pic. če je tako, jih povezati neposredno. če ne, lahko uporabite nizko MOSFET treshold napetosti, kot so BSS138, da jih povežete. vendar pa se bo skrbno, faza vaš signal bo premaknilo z 180. * 5V pic ven na 3V senzor in-če je hitrost ni visoka (do sto kHz), lahko uporabite rezistive delilnikom napetosti, da se prilagodijo "1" logika ravni iz 5V na 3V.

Najboljši način je, da uporabite ravni prevajalca. npr MAX3001E od Maxim

hi tgq preverite, če lahko vaše senzor sprejema 5V vhodnih signalov (največ 3.3V logiki lahko), če da lahko enostavno priključite na izhod 5V 3.3V vhod. Prav tako preprosto povežete vaš 3.3V izhod na vhod pic, ne da bi raven pretvornik, je treba to delo skoraj vedno ... Če ne potrebujete preprost ravni pretvornik. Imam objavili sami zgradili eno pred nekaj dnevi, enostavno preveriti moje prispevke. Lep pozdrav

hi vse i "navzkrižno preveriti" pred moje vprašanje različnih H / L napetosti: * 3.3V serijski senzor ni dovolj H ravni jasno zakaj pic vhod * senzor v ne more sprejeti 5V Cman hvala sem našel sliko, ampak jaz razmišljal o le preprosto BS170 + upor možganov za izgradnjo ravni pretvorniki

Videl sem nekaj app ugotavlja, kot je ta. dvigni 3V prispevek k 3V Vcc, ga priključite na izhod 5V pic preko diode (kathode do pic)

Uporabili smo 5 V 232/485 vozniki na naših sistemov V 3 z uporabo preprostih delilniki upor. Kot C-man že povedal, bi moralo biti problem za povezavo 3 V izhod 5 V vhodni sistem, saj je za 3 V šteje logika visoka. Vendar pa lahko povezujejo 5 V izhod za 3 vhodne V sistemu je slaba novica. Tam lahko enostavno delilniki upor narediti trik. Ajay

[Quote = Ajay] ga ne bi smelo biti problem za povezavo 3 V izhod do 5 vhodni sistem V, saj je za 3 V šteje logika visoko Ajay [/quote] hi thats ni tako preprosta, nekateri 3V naprave ne more zagotoviti več kot 70% Vdd, to lahko prenizka za nekatere 5V vhode, na primer v mojem primeru s PIC visoko minimalno vhodni nivo

5V na 3.3V 74LCXxxx (ali 74LVXxxx) nizke napetosti s strpno vhod 5V 3.3V na 5V ponavadi ga lahko priključite neposredno na 5V CMOS ali pin TTL vhod

[Quote = tgq] [quote = Ajay] ga ne bi smelo biti problem za povezavo 3 V izhod do 5 vhodni sistem V, saj je za 3 V šteje logika visoko Ajay [/quote] hi thats ni tako preprosta, nekateri 3V naprave ne morejo dobavi več kot 70% Vdd, to lahko prenizka za nekatere 5V vhode, na primer v mojem primeru z visoko najmanjšo stopnjo PIC vnos [/quote] Praviš, da se dvigni na senzor je zelo šibka? To postavlja iz približno 2,1 V tako visoko in 0,6 na tako nizki ravni. No, jaz bi skrbeti hrupa marže v tem primeru. Zakaj se dvigni tako šibka na senzorju? Ajay

vprašati konstruktor: lol: bolj resno, jaz lahko poveča napetost senzorja blizu največjega, tako da lahko dobim zagotovljena minimalna izhod za vhod minimalno PIC na srečo naprava ni v hrupnem okolju

poceni rešitev je 5-3 z zener 3.2V in resitor v seriji. 3-5 lahko uporabite BJT trnastor v on-off stanju voznika 5volts

Najbolj stroškovno učinkovito rešitev za zmanjšanje 5V na 3V logiki je 5V --- {4k7 in 47pf vzporedno} --- 3V Deluje odlično.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back