Povezovanje dveh UC z UART

K

Kaleborg

Guest
Pozdravljeni, jaz sem negotov o eni stvari in upam, da nekdo tukaj lahko bilo jasno, zame. Rabim za povezavo dveh UC skupaj, ena je PIC18F dela na 5V, drugo pa je M16C delajo na 3.3V. Moje vprašanje je bilo ok, da jih preprosto povezati skupaj ali moram uporabljati nekatere ravni premika ali preprosto upore bo naredil. M16C lahko dela na obeh 3.3v in 5V, vendar v tem konkretnem primeru njegove delujejo na 3.3V. Podatkovni list pravi, da je napetost na nožice lahko Vdd 0,3 V napetosti, tako v tem primeru bi bilo max 3,6, ampak saj lahko deluje na 5V i sum, da sem lahko ga priključite neposredno na 18F. Hvala vnaprej meni

Moraš preveriti združljivost napetostno raven pogojev vhodnih in izhodnih obeh UCS. Če lahko vsak sprejeti (za vnos), High & Low izhodne napetosti-ravni drugih UC, lahko jih neposredno povezavo (te lastnosti so navedene v tehničnih specifikacijah), ki jo lahko zanimiva tudi podrobnosti o naslednji link, http://www .edaboard.com/entry329.html

al kar morate storiti, je potencial delilnika iz 5v na 3.3v (18k in 10k). medtem ko je 3.3v na 5v je accapted, saj je od leta (logika visoka je manj kot 3,3). [Url = http://electronics-control.info/] Electronics Control Engineering & Projekti | Electronics Blog | Electronics Downloads | Electronics Tutorials [/url]

Kot je na ravni specifikacij logiko ics ki ste jih omenili, Za PIC18F: VIH - 2.05V +5 V (max), VII, - 0.8V (max) Za MC16C: VIH - 2.64V do 3,3 V (max), VII, - 0.66V (max) Torej, če proizvodnja PIC18F presega 3,3 V, to lahko poškoduje MC16C In kot omenjeno lahko šel za rešitev upor delilnikom, vendar poskusite preveriti občutljivost (vsaj trenutno zahtevajo na pin za logiko ravni je začutil) v pin ....

Ali je to hitro lashup za preizkušanje ali design prototpe? Pravilen način za to početje je, da uporaba neke vrste prevod ravni z uporabo odprte zbiralcu ali odpreti vrata odtok z upori dvig telesa na pravilno napetost. Hitra rešitev je preprosto postaviti 2-20K upor v serijski podatkovnih linij, da se omeji tok, ki teče v vhod. Tudi če se zahteva (in ponavadi ni) dal odpirač diode do nižjega napetost Vcc črte od vhodnih pin. Skoraj vsi IC's prenašajo ob Vcc 0,7 V (glej njihove liste) na vhod, če ne bo preveril in videli, če bo trajalo Vcc 0,2 V Schottky diode.

Pozdravljeni, Najlepša hvala za vse odgovore. Imam ta sistem deloval. Kaj sem naredil je bilo: I povezan Tx od pic Rx za M16C skozi 1K upor in Tx na M16C, da tranzistor za povečanje napetosti na pic Rx pin. Pins o M16C zdi, da so zelo tolerantni do različnih nivojev napetosti, dokler obstaja nekaj odpora tako. Še enkrat hvala meni

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back