povezovanje 5V LCD modul z 3.3V mikro

I

is_razi

Guest
Pozdravljeni, lahko nekdo pomoč mi interfcaing 3.3v uc (kot ATXmega) na 5V LCD brez uporabe napetost translator.is še kdo, ki je to storila before.is je mogoče upravljati modul LCD z 3.3V ponudbe logiko in 3.3V logika vhodi. če imate kakšne izkušnje o tem primeru prosim povej mi, da vem o tem. hvala vnaprej.

pa je odvisno kateri LCD .. morate preveriti liste, sem nekoč je bilo delo LM12864L neposredno vendar pa ne bi branje podatkov nazaj od LCD, da ukaz efective ali izhodni podatki, počakajte ... DONT READ STATUS LCD!! Seveda bo 3v3 buffer pomaga youif vam tudi zavezati to napako ... še enkrat preverite minum HIGH ravni o obrazcih, (včasih je, včasih je 3v 3.5v ko je 4v ne bo dela, ...), prav tako si lahko na ravni prevajalca enostavno z nekaj tranzistorji, espacially če ne bo nazaj brati Podatki iz LCD ... kako o pisanju in branju od LCD? samo na ravni prevajalca bi lahko pomagal ... še enkrat preverite, web je dvosmerno ravni prevajalca z enim MOSFET z malo ... to ni tako težko izvesti ...

hi dragi Kurenai_ryu kaj, če uporabim 3,3 zeners na mikro strani za podatke read.i da bo to rešilo problem branje podatkov. Mi lahko poveste, prosim, če sem ponudbo LCD modul z uporabo 3.3v da bo delo ali not.have ste storili to before.sorry i am oblikovanju PCB krovu in hočem, da se prepričajte o vsem. hvala.

Živjo, No, če si lahko tekmo v 3 do 5 naprav v tam ne bi bilo potrebe po prevajalcu čips ..? Najprej preverite vaše mikro, pa ima vse surovine zatiči, ki so strpni 5V - nekateri MICROS pa jih imajo - da bi rešili svoj problem brati. Pisanje na svoj lcd, je nemogoče reči, kot vi ne daje nobenih podrobnosti o lcd, ki ga uporabljate. Če je 5V lcd se navadno samo delujejo na 5V, po mojem malo izkušenj, tako da boste res potrebujejo neko obliko aktivnega prevajalca napetosti, da bi dobili 3v3 do ravni 5V. Druga alternativa je, da uporabite mikro in lcd iste napetosti, ki bi lahko enostavnejši način, na dolgi rok, kot bolj in bolj LCD, so sklicevanja na 3v3. http://www.microchip.com/stellent/groups/techpub_sg/documents/devicedoc/en026368.pdf

Check lista za LCD, kaj piše. Če so podatki igle iz LCD upoštevati logiko visoki ravni, na 3.3v nato povežite podatke zatiči neposredno microcontroller.As kolikor je napajanje LCD zaskrbljen, kaj morate storiti, je preprosto uporabite 5V regulator in moč LCD z uporabo te 5V. Sem naredil na enak način in deluje v redu.

Hi veliko 3v3 predelovalci 5V toleranten vrata in se lahko uporablja neposredno povezana. Večina 5V LCD bo prav tako delovati na 3v3 (postanejo nekoliko počasneje - to je treba opozoriti na njihovo časovno spec). Ponavadi jih potrebujejo nekoliko negativno razliko napetosti, ko powered by 3v3, kar je mogoče malo nadležen, čeprav ... Regards Mark [url = http://www.uTasker.com] www.uTasker.com [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back