povezava med PCB urednik in shematski

P

prsk

Guest
hi .. im novi v pcb editor ... nisem mogel uporabljati v delih ustvaril shemo neposredno v okno urejevalnika PCB design. lahko nekdo povej mi, kako iti na to? moram ustvariti nov odtis za vsak del? da je dolgočasno .... hvala

PCB urednik kot v Altium Designer? Ali ste tudi odtis za vsako od komponent na shematski? Ali boste uporabili shemo za ustvarjanje PCB, kot v "naprej napisano:"? Odvisno od vrste komponent, ki ga uporabljate. Če uporabljate nekatere skupne elemente, kot so aksialno ali radialno TMD, bi knjižnice, ki jih programska oprema zadostuje. Če je vaš komponente vključujejo nekaj prefinjene pakete, kot so 44 ali 64-pin šteje QFP, boste morda morali ustvariti svoj odtis z upoštevanjem na gostoto, solderability in nekaj proizvodnih vprašanja. Upravljanje lastno knjižnico je dolgočasno delo na prvi, ampak z ustvarjanjem odtisa, boste spoznali še več parametrov v zvezi z DFP (načrtovanje za proizvodnjo), ali je odtis vas izvedljivo zasnovan za montažo. Obstajajo razlogi za vse, kar počnemo v procesu PCB design =) Na zdravje!

hi hvala za odgovor, nisem ustvariti nov odtis za vsak pf delov. sem našel odtise za upori in kondenzatorji, ne pa tudi za ostale (logičnih vrat in napetost virov). i so ju dali v oknu urejevalnika pcb z možnostjo mesto deli. če imam, da ustvarite svoj lasten knjižnico stopinje ... mi lahko povedal, kako iti na to? hvala! :)

Hi prsk. Ali lahko potrdite, ki ga uporabljate Altium Designer?

o sry .. ni videti, da je vprašanje .. im uporabo ORCAD PCB editor

Nikoli ne uporabljam ORCAD prej, mislim, da boste morali sklicevati na pomoč priročnik, ki sem jo objavili pred knjižnico za urednika. http://www.edaboard.com/thread217064.html # 4 Poleg tega se lahko obrnete na pomoč na voljo v programski opremi. Imejte v mislih, da silkscreen komponente ne predstavlja obris realne komponente. Prosimo, da se ne ujemajo silkscreen na točno velikost komponente, ki jo ustvarjate. Lahko pripravi osnutek komponente uporabo drugih mehanskih plast, ki je za vaše reference uporabo in pravilo, ki določa.

hi .. Priročnik je bil, da je koristno, vendar ni rešila problem .... kaj so stopinje za logičnih vrat in virov? in sem našel some.drf datotek, ... veste, kako jih odpreti in prebrati njegovo vsebino? adobe navada brati, beseda pad je junk večinoma .... Kako brati podatke o odtis? za primer, res400 je odtis resisitor ampak kako naj vem, njegove specifikacije dolžine, itd in kako je diffeent od ers500? thx vnaprej!

Pravzaprav bi morali biti vsi deli so PCB odtis ime zasedena na ORCAD. Morate ustvariti odtis zamudil komponent v postavitvi programa sami in jih ime, kot želite. Ko ustvarite odtis (v Allegro, blazinice ali kakšno drugo postavitev program) odprt shematski model v ORCAD, desni klik na to -> edit del -> Možnosti -> paket lastnosti -> PCB odtis šele napisati isto ime od odtis ste ga ustvarili (natanko enako) in shranite.

Komponente so DRA končnico. In mogoče odpreti iz datoteke, Open, nato pa izberite simbol risanje na dnu zaslona. Za standardni nabor del imena iskati podatke o IPC-7351

hey thx veliko xeratule n Marcé .... al nje delal .. svojo veliko bolj jasno zdaj! :)

hi im še vedno imajo napaka v Allegro PCB urednik ... sem glede na odtis logiko vrata dip14_3, sedaj kokoš i mesto delov ročno, na njem izberete, se prikaže simbol na oblikovalec omrežja, vendar ne dobi placed.there ni napake bodisi in ostale komponente, kot so diode, resisitors, itd got postavi. Kako mestu simbolov logičnih vrat? se zdi, kot U1, U2, ETS. na seznamu del umestitev. hvala.

To je že 3 leta, odkar sem nazadnje uporabljali Allegro in ne spomnim se naleti tak problem. Lahko bi morda preimenujete odtis, kot ste ga ustvarili sami in poskusite znova. In prosim skrbijo za shematski in odtis številke pin konsistence.

hm .. kaj misliš s "skrbijo za shematski in odtis številke pin konsistence"? Včasih sem obstoječe odtis v Allegro.

Če shematično in številke pin odtis ne ujemajo, lahko pride do konsistence problem. Kot sem že povedal poskusite shraniti na isto mesto z drugim imenom in poskusite jo uporabljajo. To včasih pomaga.

Poskušal sem spremeniti ime footrint .. ne deluje v mojem primeru. hvala za predlog. :)

hi im še vedno ima napaka v Allegro PCB urednik ... sem glede na odtis logiko vrata dip14_3, sedaj kokoš i mesto delov ročno, na njem izberete, se prikaže simbol na oblikovalec omrežja, vendar ne ne dobijo placed.there ni nobene napake niti in ostale komponente, kot so diode, resisitors, itd got postavi. Kako mestu simbolov logičnih vrat? se zdi, kot U1, U2, ETS. na seznamu del umestitev. hvala.
u je treba opredeliti "psmpath" in "padpath" goto namestitev> uporabniku preference> pot> knjižnica nastavite imenik za psmpath in padpath v imenik shranite odtis ..

psmpath in padpath so usmerjene v mapo, imenovano simbolov, ki je foorptints sem uporabljati. samo, da je footprins sem se uporabljajo za logičnih vrat (dip14_3) niso dobili dajo na krovu (čeprav se pojavi simbol in ukaz okno pravi dajanje komponente). resisitor, diode in transisitor odtisa got postavi.

je, da pad datoteka, ki u uporabi za to dip je tam? ne koče, ampak.. pad datoteko.

i le najti datoteke PSM za ustrezne datoteke DRA v urejevalniku PCB. sem našel veliko pad datotek, kot so smd425rec220, pad60cir42 itd ampak noing na dip. vprašanje je nisem našel pad datotek za res400 in to107 ki sem jih uporabil pri oblikovanju in so dobili dano.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back