Potrebujete pomoč pri reševanju enačbe!

D

doubledragon

Guest
Kaj enačbo za reševanje (moč 3) tega? s ^ 3 0,7 s ^ ^ s 2-0,05 1

lahko uporabite Matlab p = [1 0,7 -0,05 1]; r = korenine (p)

če sem vas dobro razumel želite dejavnik tega izraza. če si res pomeni, kar ste napisali tam potem ne morem si pomagati, razlog je, da svoje ni polinom, saj "-0,05 ^ s" (nehate brati, če je temu tako )...... če pa pomenilo, namesto "-0,05 * s ^ 1" lahko potem to mogoče rešiti. Lahko poskusite to počne tako, da polinom kot (sa) * (sb) * (sc) izračunati in primerjati koeficiente, boste dobili sistem nelinearnih enačb, vendar je tudi algoritem za reševanje kubičnih enačb, svoje ni tako kratko, Kvadratna v primeru, vendar deluje, poskusite to: http://mathworld.wolfram.com/CubicFormula.html

če imamo eqution, kot je ta x ^ 3 + a1x ^ 2 + a2x + a3 = 0 ima tri korenine (r1, r2, r3) (x-R1) (x-R2) (x-r3) r1 + r2 + r3 =- a1 r1r2 + + r2r3 r1r3 = a2 a3 r1r2r3 =- lahko tudi rešiti vse enačbe v tretje stopnje z metodo kardanski lahko tudi rešiti vse enačbe na četrtem meri z metodo ferary

za moč 3 Enačba ... v glavnem sem poskusil ta prvi dve (x-1) in (x +1) ... potem x-2 potem x-3 .... za celo korenine ... nato zmanjša moč 3 enačbe za kvadratne enačbe ... potem lahko b rešiti ... x = 1 in -1 večinoma je koren ....: P sp

doubledragon, Ceaser Kot kaže, uporabite metodo Cardan je. Ta metoda je podrobno opisano v knjigi "CRC Stanbdard matematičnih tabel" in v Burrington "Handbook of Mathematical tabele in formule". Mehtod za reševanje enačb 4. Da je tudi opisana. Kot verjetno veste, 4. da je najvišji, da euation, za katerega so zaprte rešitev obstaja. Prav tako sem prepričan, da bo iskanje Google za Cardan donos več zadetkov. S spoštovanjem, Kral

Bom poskusil Cardan način za reševanje moči 3 in hvala vsem u

W lahko uporabite numerične metode, ki jih preizkusite in napake

num = [1 0,7 -0,05 1]; den = [1], [z, p] = tf2zp (num, den) zplane (num, den) uporabljajo veliko v DSP za Z-transformacija (matlab) pa bo dala u. ničle + če eq. enominator je tudi, da bodo, kot bo svojo poles.it to zemljišče tudi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back