pomoč!

P

Picstudent

Guest
hello
Jaz sem začetnik na 8051 družino controllers.Presently delam Projekti na PIC le.Rad bi za začetek mojega dela na also.I Intel družinskih am zamenjati z veliko versions.Kindly vodič mi z ustreznim krmilnik za začetek.Tudi mi nekaj povezav do ustreznih IDES in programer za začetek.Delam razvoj v sestav samo za zdaj.Torej C količine ne smejo biti udoben zame.

Salam,

Veliko companys zdaj izdela UC, ki temelji na arhitekturi Intel 80C51, Atmel, Dallas ....

Najbolj znana UC je ATMEL AT89CXXXX serije.

Lahko začnete s AT89S51 (4k flash) ali AT89S52 (8k flash)
Oba sta ISP (In System Programble), tako da boste lahko preprosto jih program s kablom (DB25) s pufrom (Search EDABoard za AT89S ISP Programmer)

Za dober tutorski ter veliko virov namenjenih za
www.8052.com

Monterju ASEM51, je dobro.

Simulator in Debugger Pinnacle52

Poslal vam bom povezav za navedene mehko kasneje.

Eng.Amr Ahmed

se začnejo z 8051 (80C51), ki ima po zaupnik.
>> 16 bit addressbus
>> 8 bit Vodilo podatkov
>> 4 IO pristanišč
>> 4K notranjega ROM
>> 128 bajtov RAM

Glejte: 8051 Micro-Controller, ki jih Kenneth Ayala
In tudi INTEL MANUAL na voljo na Intel
Spletna stran

51 cpu razvila iz prvotnega 31 prvi mikrokrmilnika.
Obstaja veliko proizvajalcev. Vendar je edini diffrence je znesek periferen ..Na primer nekateri so 2 ure drugi 3 drugo niti 1.
Nekateri so eno UART nekateri celo 2.Nekateri so notranji FLASH druge moraš ji na račun uporabe i / o zatiči ..
Nekateri so hitreje od drugih Zdaj je nekaj, ki delujejo na 100Mhs in RISC procesorjev ..I vem niti enega proizvajalca v Kanadi, ki je različica s 51 TOČKA enoto plavajoči !!!!!!!!!
Te dni si lahko svoj prevod od 51 .. Obstaja veliko synthesizable brez jeder
Ena stvar, vsi imajo v Commun je navodilo iz naslova prostori.To pomeni, da uporabljate isto programskih orodij ..Bom Priporočamo vam, pridobivanje KEIL je bolj ali manj standard de facto insdustry ..

Dobrodošli na 51 .. svetu (no big deal)

eltonjohn napisal:

51 cpu razvila iz prvotnega 31 prvi mikrokrmilnika.

Za moje izkušnje, lahko začnete s 8031, 2051, itd so bolj preprosto.Treba je dober začetek od teh čipov.

Žal mi ...Toda, ko sem bil na INTEL v 1988 -1991 smo jo poimenovali mikrokrmilniška.Torej, verjetno ime držijo mi ..Ni čudno,
Še vedno imam vse tiste, sedaj starih podatkov INTEL stanja vsi pravijo MICRONTROLLER ...Zanima me, če misliš več starih 8085
Vsak načinov, kako lahko rečejo, kot želite, je v redu z mano!

Tukaj je ena od tistih starih dataheets
Oprostite, vendar morate prijavo na ogled te priloge

eltonjohn napisal:

Žal mi ...
Toda, ko sem bil na INTEL v 1988 -1991 smo jo poimenovali mikrokrmilniška.
Torej, verjetno ime držijo mi ..
Ni čudno,

Še vedno imam vse tiste, sedaj starih podatkov INTEL stanja vsi pravijo MICRONTROLLER ...
Zanima me, če misliš bolj starega 8085

Vsak načinov, kako lahko rečejo, kot želite, je v redu z mano!Tukaj je ena od tistih starih dataheets

tudi tisto, kar sem hotel razložiti newbie je, da je CPU 51 je še vedno isto ..in zunanjih naprav in spomin so tisti, ki se spremenijo od različice do različice CPU Periferija spomin = MCU
v primeru 51 vse različice enake CPU!ki se je razvil iz prvotnega 31 prvi na svetu mikrokrmilniška!....

eltonjohn napisal:

dobro, kaj sem hotel pojasniti, da newbie je, da je CPU 51 je še vedno isto ..
in zunanjih naprav in spomin so tisti, ki se spremenijo od različice do različice CPU Periferija spomin = MCU

v primeru 51 vse različice enake CPU!
ki se je razvil iz prvotnega 31 prvi na svetu mikrokrmilniška!
....

Hi,

Ne želim, da bi polemičnih delovno mesto, vendar se strinjam z eltonjohn.

Na moje usposabljanje fazi (~ 20 let nazaj .... sig!) Na Intel 8051 družine je bil predstavljen z imenom mikrokrmilnik.

Razlika je v namembnosti objekta ni v harware konfiguracijo.

Mikrokrmilniška opredelitev je bila uporabljena za določitev CPU, namenjenih za vgrajene aplikacije.

Razlika v konfiguraciji strojne opreme je bilo izvedeno tako na voljo v tehnologije / '80.

8051 zamaskiranih MCU (proizvodnja načrtovanih MCU je bil neposredno s INTEL s stranko kodo).

Če stranka je bila proizvodnja številčno ne zadostuje za prikriti proizvodnje je bil dve možnosti.
Prva je bila 8031 z zunanjim EPROM.
Secon drag 8751 (okni EPROM verzija), ki je bil praočetu flash MCU teh dan (ki se uporabljajo v razvoju code).
Seveda je bilo 8751 OTP (za enkratno programiranje) prevod (notranji EEPROM brez okna), ki je še vedno na voljo danes.

Vse vrste interno oznako MCU se lahko uporablja z zunanjimi EPROM ali RAM za kodo ali ram razširitve.

Oh si me pripeljal nazaj nekaj spominov ..Kot zelo mlad inženir. Around 1985 smo izdelali terminal Minitel v moji domači Franciji in smo se odločili, da gredo za (8k) prikriti 8031 ..Stroški maskirnih pristojbine je bila zelo ugodnih okoli $ 10.000 (dolarjev teh dni).In skupaj s tem smo naloži 10K kosov ..Toda slednje smo ugotovili kodo BUG, smo imeli škatle in zaboji teh critters in ne za njihovo uporabo ..Spomnim se enkrat smo preživeli popoldne njihovo vgradnjo v steno samo za okras !!!!!!! jajajaj

Poleg tega naj spomnim na tiste dni, ki jih did't so simulatorji danes
in emulators so bili zelo dragi ..
Kasneje se spomnim INTEL prišel z EPROM, da je multiplekser (373)
vgrajene v notranjosti ..

hello
Hvala vsem za informativni pogovor in sem zelo vesel, da moj post zgodi, da sproži zelo resno razpravo, ki showered veliko svetlobe v času razvijajoče se naše stare dobre controller.Atmel je zelo Pijukati in lahko dostopna v našem area.So I am nameravate začeti s tem controller.I je lahko zbira oz download sestavljavcev in programerji za that.But imamo vse IDE za predelovalce Atmel tako kot preverite tukaj za Picmicros?
V zvezi z mikrokrmilniki Vs Mikroprocesorji razpravo od newbie's točke stališča menim, da je 8031 več kot mikrokrmilnik procesor, ker je na defenision smo vse minimalne periferne opreme, le televizija memmory je absent.So naprava appraoaches 'shape' predpisano upravljavca, stran od procesorja.
Hvala za vse info.
CU

Uhmmm ..Ker 51 je tako staro mikrokrmilniška, je dobro zasidrati arhitekture. In različni proizvajalci ne potiska v svoje arhitekture, ki jih ni treba ..Torej obstajajo tudi Srbiji in Črni gori podjetij za programsko opremo, ki podpirajo večino okusov ta čip ..Kolikor jaz vem samo IDE za 51, da določenega proizvajalca ponuja tisto, ki ga CYGNAL in enega TRISCEND. (Cygnal je spremenil ime latetly) Razlog je, da ta okusi 51 nadaljuje s tako veliko perifernih, da želijo da bi bilo enostavno za program.Obe čipi padec zdaj v novo kategorijo. Ko se obravnavajo CSoC (oblikovati sistem na čipu), in še vedno temeljijo na starih Intel CPU ..ampak zaradi nove množice perifernih naprav, ki jih zahtevajo boljše IDE.Torej si raje šel za strokovno programskega okolja, kot so KEIL ali Archemides.Ponavadi teh družb podporo večine okusih 51
Triscend je verjetno najbolj zapletene vseh 51 derivati ima celo DMA in je mogoče storiti bančništva do 16Mbytes vsebuje tudi FPGA!
Cygnal na drugi strani pa je bolj mix signal usmerjen. In prihaja z vey zmogljivo 51 copmpatible jedro RISC, ki lahko v nekaterih različicah do 50 ~ 100 MIP Pravkar sem dobil vzorce novih c8051F320 je USB v celoti vključena! ..ans je drobcen
Uživam veliko programiranja obeh navedenih čipov ..Mali cygnal Dovolite mi, da reševanje zapletenih razumne modelov z zelo malo sestavin.
poglej na teh 51 derivated izdelkov. iz neznanega razloga ne naredim 51 z ATMELS!.. Morda jaz ne potrebujejo!
V vsakem primeru, zato 51 je arhitektura tako velik, da je veliko konkurenco in inovacije.

cygnal je zdaj silab:
http://www.silabs.com/products/microcontroller/
triscend zdaj Xilinx
www.triscend.com

Lahko bi bil prav glede 8031 pozval MCU zaradi na čipu periferne opreme, mislim, da smo vsi zamisel o razliki med MCUs in procesorjev.
On-chip perifernih naprav lahko dovolj, da ga opredeli kot MCU.
Danes večina 8-bit naprave imajo on-chip programskega pomnilnika, vendar so nekateri še vedno uporablja zunanje Flash ROM ali za pomnilniške program (MPU).

Renesas (prej Hitachi in Mitshubishi) proizvaja veliko ljudski 4 -, 8 -, 16 - in 32 bit družine.Renesas tako naredi mikrokontrolerjev in micorprocessors.
Tako lahko pride do tri vrste
CPU
MPU
MCU

MPU se uporablja za vgrajene procesorje, medtem ko so CPU uporabljajo za računalnike.
Ko so omeniti MPU in MCU pod eno, ga imenujejo Mikroračunalniško.
Renesas: http://www.renesas.com/eng/products/mpumcu/index.htmlhttp://www.mindbranch.com/listing/product/R97-469.html
Citat:

vs.
Cahners In-Stat Group meni, da je razlika v vgrajenih mikroprocesorskih je v tej opredelitvi MPU
vs
and in the disappearance of MPUs as cores inside large systems-on-chip that may be proprietary or reported as ASIC or DSP devices.
MCU (ima nehlapne pomnilnik na čipu)
in izginotje MPUs kot jedra znotraj velikih sistemov-on-chip, ki so lahko lastniške ali prijavljena kot ASIC ali DSP naprav.
To poročilo predstavlja MPU tržne deleže prodajalec in tržni perspektivi za CPUs ter vlagati MPUs za koledarsko leto 1999.

ftopic78452.htmlTa stran je ebook programiranje C za 8051 mikrokrmilniška družine.

Poglej

MY ---!!!!!!!!!!Hvala ME ni vedela TRISCEND dogaja izven biznisa!da je kazen righ tam ..

IS žalosten dan za mene.!zato ker sem bil svetovalec pri TRISCEND začela in poskušal dvigniti $ 9m in so dobili $ 20M iz PANASONIC vlaganja skupini sem storil predstavitev, zakaj je bilo to NICE TECHNOLOGY, sem tudi bil eden od prvih CUSTUMERS ...TRISCEND nikoli šel javnosti ..do takrat, ko so želeli povečati vrednost podjetja ..Svet je bil drugo mesto.Xilinx je bil edini dajalec, ker ingineers, ki zasnovano TRISCEND so Xilinx escapees ..

Boy ...moj Healey je sedaj šla TRISCEND
ta svet res zanič!Prosimo, da ne beleave, da je okrevanje ZDA ..it's just BULL ..!

eltonjohn napisal:

TRISCEND nikoli šel javnosti ..
do takrat, ko so želeli povečati vrednost podjetja ..
Svet je bil drugo mesto.
Xilinx je bil edini kupcu, ker je ingineers, ki zasnovano TRISCEND so Xilinx escapees.

ME je napisal:

Če ste zainteresirani za CSoC morate odjaviti Cypress, imajo nekaj zelo zanimivih SoC z 8051 jedrom.

Cypress poklicati njih: Programmable System-on-Chip (PSoC), ki je blagovna znamka.

Oba CSoC in PSoc so System-on-Chip, samo z različnimi imeni.

Cypress tudi nekaj lastnih programskih orodij za ta zrnca.

Cypress PSoC je areavailable z USB popolnoma integrirani in so dobre za oblikovanje mešane-signal, tako kot Silicon Laboratories (Cygnal).

www.cypress.com.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back