Pomoč na AC in DC združevanja na različnih frekvenc

A

alimjoco

Guest
Moram preveriti AC PSRR za ADC, ena stvar Prva je, rabim za vožnjo AC sinusoid na raven, DC. Ponavadi je mogoče storiti z blokiranjem cap serije o gen Signal in Induktor serije na srečanju DC na točki na vhodne moči. Vendar, frekvenčni razpon od 10 kHz do 500Mhz, lahko poslabša AC obsega v smislu točnostni posebej na visokih frekvencah (im uporabljajo fiksne inducor-1mH in določi kondenzator-1oouF)? Ali obstaja učinkovit način za AC in DC nekaj čez široko frekvenc band? Ali je mogoče uporabiti pristranskost tee?

Da, pristranskost tee je naprava morate prikažete AC signal na progi, DC. Obstaja nekaj pomembnih pogojev za izpolnjevanje: 1. Bias udarjališč so namenjeni za pokrivanje določenih frekvenčnih pasovih, in tudi za posebne impedance spletu, na primer 50 ohmov. Tuljave in kondenzatorji v takih tee pristranskosti, je treba skrbno izbrati, predvsem če je vaš AC pasovno širino sega od 10 kHz do 500 MHz. Mislim, da nobena Induktor lahko izpolnjuje. 2. Vaš DC črte, ki predstavljajo prekriva AC signal je treba obravnavati kot visoko kakovostno linijo RF ob njegovi dolžini, če boste potrebovali za izvedbo DC, kot tudi neizkrivljene signal AC.

Hvala! Sem našel pristranskosti tee (picosecond impulz lab, 5547), ki sega od 5 kHz do 15Ghz. Mislim, da bo naredil trik. V nobenem primeru # 2 pogoja, Kaj, če moji DC linije za preprosto žico, ki prihajajo iz enosmerne napetosti (signal in ozemljitev)? Bo učinek, ali pa rabim tudi 50-ohmski koaksialni kabel morda prihajajo iz vira DC .. Ampak mislim, moje DC soure je visoka izhodna impedanca. Moja signal gen (AC) je iz RF 50ohm tudi jaz mislim, da ne bo problem ...

Čestitamo! Picosecond naredi zelo dobro majice pristranskost! Če želite # 2 problem: zdaj, ko uporabljate vašo linijo za prevoz tako DC in AC RF, vključno z do 500 MHz, se morate prepričati vse komponente se lahko prenašajo neizkrivljene. Vaša "boso wire" s tlemi vrnitvi je le dober za prevoz DC. Da bi dosegli dober odziv od 10 kHz do 500 MHz, mora vaš vrstica popoln koaksialni, brez nehomogenosti. Če morate na primer, da bi iz pipe, morate uporabiti širokopasovni splitter moč, ki je izravnana do 50 ohmov, spet od 10 kHz do 500 MHz. Poleg koaksialni vrstico, lahko uporabite simetričen-twin linijo, če želite, potem pa bi potrebovali pristranskost majice tako "žice". In spet, mora vaš dvojno črto bivanje odlično od začetka do konca. Št blizu predmete, na primer.

Hvala, vaš zelo dober v RF. Drugo vprašanje, je pristranskost tee res dobra za uporabo na testiranju AC napajanje zavrnitev? Bo AC plus DC pristanišče pristranskosti tee služijo kot moj prispevek k ADC. Tako je potrebno vhodno napravo videli natanko ravni DC za pogon. Ker sem omejena tudi na dodatno opremo zdaj, lahko jaz samo da standard oskrbe z električno energijo na DC v pristanišču plus moj signal generator (50ohm out) na RF v pristanišču, s čimer se bo i uporablja samo eno pristranskosti tee. Jaz sem upal, za nakup enega in precej drago .. samo želim, da poskrbite, da bo to veljavno set-up .. Hvala!

Iz vašega pisanja ne vem, kaj je enosmerni tok vam bomo poslali preko določenih enosmerni tok ali napetost. Zaradi zelo nizke mejne frekvence za AC, 10 kHz, eden od tuljave v pristranskost tee mora biti vrstni red> 100 m ovire, tako iz tanke žice. Trenutni DC je lahko omejena na <0,1 A. Na koncu DC pristranskosti tee, je AC komponento zatreti z tuljave in kondenzatorji v tee. Če si še vedno moč DC oskrbe lahko vpliva na AC, lahko preprosto dodate kondenzator preko vrat DC. Niste omenili DC ali AC moč, ki se prenašajo prek svojega kombinirano linijo. Again, lahko nekatere omejitve v pristranskost tee. Na drugem koncu svoje linije, bi se breme 50 ohmov, da se ohrani linijo ujema za RF, vendar ta obremenitev lahko porabi energije DC, preveč. Če ne želite, DC, ki se obremeni z 50 ohmov, lahko uporabite drugo pristranskost tee, da jih ločimo, ali, če DC se ne sme uporabljati na koncu vrstice, lahko uporabite preprost blok DC, ali serijo kondenzator, da zaustavitve sedanje DC. Kondenzator pa je treba, dovolj velik, da prenese 10 kHz do obremenitve. Njegov reaktanca je treba <10 ohmov na 10 kHz, manjši od 50 ohmov impedance linije.

DC vhodni tok naprava je 390mA z 1,8. Pristranskosti tee raje i je DC 500mA max tok. Mislim, da to bo ok. Obremenitev za mojo kombinirano AC in DC bo moj prispevek na napravi. Tako, da za pogon naprave, je dut morajo imeti 1,8, ki je prilil pristanišče enosmerno pristranskosti tee. AC vbrizga v vhodni pristanišču pristranskosti tee bo tudi vožnja na kombinirani izhodnih vrat. Tako je kot im simulira hrupa na vhodni strani naprave z uporabo signala AC, medtem ko je naprava (pravzaprav idealen uporabo, ne bi smelo biti AC jahanje). Hočem, da simulira moji napravi o tem, kako ga zavrne, da svoj prispevek hrupa (AC signal) v različnih frekvenc. Torej, mislim, pasovno širino pristranskosti tee kot 5 kHz do 5GHz je primerno, ko sem sweep frekvence od 10 kHz do 500Mhz, medtem ko za merjenje, da je zavrnitev. Ali se bo moj načrt dosegli z uporabo tee pristranskosti? Mislim, da sem morajo imeti svoj vhod na dut AC jahanje na DC. DC ravni bo moj potrebna vhodna moč na napravi. Hvala!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back