pomoč mi v stiku z lcd 8051 mikrokrmilniška

E

embebed

Guest
hej, nekdo plz pomoč mi v razumevanju inicializacijo koda za povezovanje lcd rabim Keil programske opreme in delam v programskem jeziku c Čeprav sem prebral veliko programov inicializacije napisana v c, ampak ne morem razumeti, kaj je namen vsak ukaz bomo poslali med inicializacijo in zakaj jim pošljite prosim pomagajte mi razumeti, prosim te ukaze

Google 8051 lcd in našli url [url = http://www.8051projects.net/lcd-interfacing/] LCD Vaje za povezovanje s Mikrokrmilniki: 8051 Microcontroller Projekti AVR PIC Projekti Tutorials Ebooks knjižnice oznak [/url]

[Url = http://www.dnatechindia.com/index.php/Code-Library/8051_ASSEMBLY/LCD-Interfacing-To-8051-in-4bit-mode.html] DNA TECHNOLOGY - LCD Povezovanje Za 8051 v 4bit načinu [ / url] je še eden.

Hi Imam problem v Proteus pa interfacein LCD z AT89C51. S tem sem pritrditev vezje diagram in moj program. Prosim, pomagajte mi, da se skozi to. . Hvala vnaprej

Prosim, prosim katera koli od pomagaj mi tukaj. Njegova res nujno .>>>.... Prosimo,

Prosim, prosim katera koli od pomagaj mi tukaj. Njegova res nujno .>>>.... Prosimo,
Nihče se dogaja, da vam pomaga, če ste jasno, kaj želite

Jaz sem z uporabo LM032L LCD. Sem samostojni priključki mojega modela s tem. Prosimo, da pogled na to tudi. . .

Moj problem je, da ko sem Simulate svoj design s programom, kar sem napisal, tega ne kaže nič na LCD zaslonu. Niti kurzor utripa, želim vedeti, ali je to napaka z moje design ali moje programiranje ali oboje. Prosim, pomagaj mi pri tem.

Šla sem skozi svojo kodo. Bom razložiti, kaj ti ukazi pomenijo (na moji najboljši vednosti, jaz sem tudi začetnik) MOV, # 38h Ta ukaz bo določila lcd na 8 načinu bit vmesnik. Morda veste, da se lahko lcd povezani v 4 bitni in 8-bitni mode.Also 2 vrstici se bo uporabljal za prikazovanje podatkov. MOV, # 0EH To bo pa na zaslonu. Kazalec se je izkazalo tudi na s blink kazalec off. MOV, # 01h To bo jasen zaslon. MOV, # 06h To bo prirastek kazalke. MOV, # 80h bo Ta niz DDRAM naslov 0.000.000. (Začenši naslov) MOV, 'B' # ACALL DAT NOP ACALL DELAY MOV, # 'I' ACALL DAT NOP ACALL DELAY MOV, # 'N' ACALL DAT NOP ACALL DELAY MOV, # 'I' ACALL DAT NOP ACALL DELAY Mislim, da bo prikaz "BINI" na zaslonu. Če želite vedeti ukaze za lcd, samo google za to. Našli jo boste.

Kot je na list LCD ... 1. korak: Write funkcija [0x38] v Command Register .. [8 bit vmesnik, Multiple Line, 5x7 font size] STEP2: Daj 4ms zamudo 3. korak: Same Korak 1 STEP4: Give 1ms Step5 zamudo: Same Korak 1 STEP6: Napišite kurzor / prikaz shift [0x1C] v vodenje registra z zamudo .. . [Shift Celoten zaslon na desni] STEP7: Pisanje Display ON / OFF nadzor [0x0C] v vodenje registra z zamudo ... [Št kazalec in št blink] STEP8: Pisanje Začetek nastavljen [0x06] v vodenje registra z zamudo ... [Povečanje brez premik] STEP9: Pisanje Home kurzor [0x02] v register ukaz s [cursor Domov] Delay ... STEP10: Pisanje zaslon Clear [0x01] v ukazni register z zamudo ... [Clear Display] Zgoraj navedene vse stvari, kar pomeni za LCD [2x16] initialization ... Vse podrobnosti, je jasno navedena v podatkovnem listu ...

Nisem dobil simulacijo dela še. Poskušal sem tudi zgornjo kodo. Ampak ali ni mi je pomagal. Prosim, če je njihova so vse vaje v zvezi z LCD simulacije v človeška ribica, povej mi. Želim nujno pomoč.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back