POMOČ: C in montaža vmesniška

F

fanghl

Guest
živjo,

Jaz sem poskušal poklicati funkcijo C iz ASM datoteke.Moči nekateri pomoč mi s pravico sintakso in postopke?Hvala veliko.

Ne verjamem, da je mogoče ..
Klicanje ASM iz C - z vsemi sredstvi - vendar ne nasprotno smer okoli ..

S spoštovanjem,
IanP

Če želite poklicati funkcijo C iz zbirnih zahteva vsaj, ustanovitev stack, kot če je funkcija C klic.Glede na zapletenost imenovane funkcije boste morda morali ustanoviti sklad okvir, dodeljevanje in inicializacijo spremenljivk, lokalnega in globalnega, morda celo inicializirati klic in knjižnic.

Ampak za preprosto funkcijo C Želel bi napisati majhen test C program, da pokličete funkcijo in jo pripravi za ustvarjanje sestavljanja seznama (ali pa samo dissassemble izhajajo koda), in videli, kaj C does poklicati funkcijo.

Izgleda, morate biti sposobni narediti to nekako ..So glavni program C preprosto pokličite sklop program kot funkcija.Prog Skupščina res vse dela, in ko ga potrebuje C funkcija se vrne nazaj na C, potrebne argumente za funkcijo C vrnil.Vaša C program lupini pokliče funkcijo C s temi argumenti, se nato vrne k sestavljanje prog s pozivom, da še s funkcijo rezultati C kot argument.

Moraš, da bo vaše sestavljanja program zažene s slabimi ali znano argumentov za začetek, pozneje pa reentries se dejansko vrne funkcija vrednost.

Alan

živjo.Sem newbie v uc.Samo rad vprašal, če je mogoče, in c montažo, pripravljeno kot eno prgram.pravijo, PID v c in nadzor nad motorjem in lcd zaslonu v ASM.če je temu tako, kako to storiti, in če ne, kaj je najboljši način za reševanje?poljuben pomoč hoteti delati.hvala, več moči, da odbor EDA.

# pragma preprcessor uporabe direktive in asm kodo klic iz ac program

Tukaj je, kako uporabljati inline ASM v vašem programu C:
Kako uporabljati inline ASM uporabo WinAVR

Najlažji način za klic asm funkcijo C ali poklicati funkcijo C od asm je uporaba šef knjižnice vaš komplet.Izpolni kodo za knjižnico funkcijo in povezave v knjižnici!

poklicati c funkcijo sestavljanja, kar morate vedeti C poziv konvencije in dejansko synthax od vašega monter.Ponavadi je izvajanje posebnih - je do posebne prevajalnik, kako poklicati funkcijo in kje postaviti argumentov funkcije.Moraš se posvetujte s svojim prevajalnik za priročnik za C pozval konvencij.Za prepričani, da obstaja samo pogledam.
Naj torej za IAR sestavljač AVR ni priročnika z naslovom "Compiler reference" s klavzulo "jezik Assembler interface"

Za Intel in MIP i stadards tako imenovane vloge binarni interface (ABI) - je bil poskus, da dajo nekaj standardnih prevajalnik med prodajalci, da imajo isto zahtevajo konvencije.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back