Pomagajte mi!

J

Jorgovan

Guest
Pri oblikovanju komutirana kondenzator ojačevalnik s pridobijo 10, pogostost vzorčenja 10MHz.
1) Kako se odločiti za specs of it's Notranje opamp?(Kot enotnosti-pridobijo frekvence, pobi-rate, itd)
2) Katere vrste opamp mogoče preprosto zasnovan, da bi ustrezale tej zahtevi.(razred? krat-cascode? ali drugih).
Zdaj uporabo razreda A opamp s 80dB, 350Mhz enotnosti-pridobijo frekvence, vendar se zdi mogoče ne bo deloval dobro.Greh vala je bil vložek, po vzorčenju in pridržite, trikotnika valnog se nahajajo na izhodni strani.Kdo mi lahko da kakšno idejo o tem?Thanks a lot!

Tajwańscy dostawcy obwodów drukowanych dla iPhone’a 4 poinformowali, że Apple zmniejszył zamówienia na części dla tego telefonu. Czyżby premiera kolejnego iPhone’a była kwestią tygodni?

Read more...

Hej, za hitrost vzorčenja 10 MHz, boste potrebovali ojačevalnik z GBW približno 30-50 MHz.Bo poskrbel za časom umirjanja.Arhitektura je lahko karkoli.Ampak, kaj je kritična je pobio stopnja ojačevalec.Vaš ojačevalnik mora pobio signala za kondenzatorje v eni fazi uro.poskrbel za pobio stopnja spec.Včasih so ljudje zmedeta GBW z Slew stopnja spec.Lahko so zelo velike GBW, vendar če je pobio tečaj je slabo, se proizvodnja ne bo nastala v času rquired.

Recimo za 10 MHz signal, signal je treba vzorčiti vsako 0.1us.Torej, vaš trenutni vrtenjem je treba omogočiti, da obračunavajo v Caps v 1 / 10 tega časa.

DC dobiček od opamp res odvisna od dveh stvari: zahtevane blizu kroga pridobijo natančnost in linearnosti komutiranim-kondenzator dobiček fazi.Če potrebujete 90dB linearnost spec za to stopnjo dobička, DC dobiček notranjega OTA bo vsaj 20 * log10 (10) 90 = 110 dB.

Trikotnik proizvodnja vaš dobiček stge je trikotnik, v mesto na sinewave oblike označuje, da imate zelo močno čudno, da Harmonički izkrivljanja.To pomeni, da vaše reševanje natančnost je zelo slaba, verjetno omejen z pobio stopnje vaše notranje OTA.

Na voljo morajo biti dovolj zdravljenja, kako oblikovati OPAMP s kapacitivnimi obremenitev v SC vezja.Najbolj priljubljena arhitekture za to OPAMP bo zložen-cascode ali teleskopsko ojačevalnik.Ne uporabite v razredu AB izhodno voznika, če imate samo čista kapacitivnimi nakladanja.

Moraš tudi pozoren na vaš ojačevalnik hrupa uspešnosti in se prepričajte, da je hrup pasovna širina je dobro nadzorovani tako, da je drugo ime za hrup ne postane preveč pomemben.To bo zgornja meja v vašem GBW za OTA.

Čutim, da se vrhnjo specs r še vedno ni zelo jasno .. ne u HAV koli napake specs z u..

Živjo.
Strinjam se s opamp741.Kaj je ESS (error) specifikacijo vašega vezja.ali si mora vsaj dati nekaj informacij o hrupu uspešnosti (SNR) in
itdMislim, da vaš specifikacije niso dovolj.potrebno pridobiti vaše opamp odvisno od topologije ki ste ga izbrali in ESS (stacionarnem stanju napako).

S spoštovanjem,
EZT

Thanks a lot!Ampak jaz sem še vedno z njim.Mislim, da je vzorčenje freqency je prevelik za moje vezje.ker za 2MHz pogostost vzorčenja, proizvodnja valnog normalno.Toda kako to storiti, da bo delo na 10MHz frekvenca?
The spec.notranje opamp sem rabil:
Razred A-dvostopenjski Opamp
80dB DC dobiček;
350Mhz enotnosti-pridobijo frekvence;
PM = 60;
SR = 400V/us.
VDD = 3.3V.10 DC dobiček ojačevalnik, vhodni signal Vpp = 0.2V
Ne vem, kako to storiti naslednji korak.Mogoče SR še vedno ni dovolj, ali pa sem morala poskusiti drugih topologije, kot zložen cascode opamp.Toda pred tem, mislim da je bolje poiskati razlog.
Kdo mi lahko da kakšen nasvet ali priporoči knjigo lahko sklicuje na?

Nikar se ne za zelo visoke UGB.Vidim, da ste s pomočjo 350 MHz opamp za vožnjo 10 MHz frekvencah.Toplotna hrupa bo zelo visoko v tem primeru.Torej, ne uničenja na veliko narediti v vašem UGB.Prav tako se bo izguba moči za vožnjo pri zelo visokih frekvencah.Vi moči zaslužiti a grobo oceno o pobio mera, ki jo zahteva vaše merjenje izhodne napetosti zamahu.Recimo, če je 1Vp-p in 1 MHz sinewave, potem je vaše pobio stopnja zahteva pravi, da si je treba omogočiti, da obračunavajo 1 V 1 / 4 časa vaše Sinusni val.Torej, vaš pobio stopnje zahteva bi bila približno 4 V / ls.Za varnost pa bi bilo 10 V / ls.

Pri vzorčenih sistemov podatkov.Če imate 1 MHz sinewave vhodno in 10 MHz uro, nato pa boste imeli 10 vzorcev na valu.Toda sinewave slews zares hitro na ničelni prehod (ali skupni način ravni) in spremembe počasi na vrhove.Tako kot na ta izračun, bi morali videti na pobio stopnja vnosa sinewave na ničelni prehod.Nato si lahko ogledate čas, potreben za to spremembo.To vam bo dala oceno proizvodnje vrtenjem.V glavnem, če imate pobio stopnja 10 -15 V / ls, ti ne bi smela imeti težav.

Hvala Vamsi!
Kot nam je znano, če se uporabljajo v veliki signal na opamp, na primer 1Vpp, eden od vhodnih Tranzistor z opamp ugasne, drugi je še, da je stopnja pobio SR = Iss / Cc.
Ampak za ojačevalnik, smo želeli dobiti napetost dobiček (Vout / Vin).Za exampe dobiček = 10,
kar pomeni, da za 2Vpp proizvodnje, se vhodni signal le 0.2Vpp.ta položaj je drugačen v dobiček = 1, pobio stopnjo na te razmere, je treba višje, da bi izpolnili zahtevo.
Zdaj se odškodnina kapacitivnosti sem se 500ff, repa tok 200us.vendar SR (400V/us)
se zdi še vedno ni dovolj, da dela na 10MHz frekvenca (T = 100ns).Kako naj naredim?Zdi se, da je malo težko iti na povečanje sedanje rep.

Če u prevzeti 0,4% napake pri o / P amp [input navedeno bo 0,04% <-dovolj dobra vrednost]
Ur Steknite Req bo 75dB in Wcl bo 20MHz [UGB 220MHz] ..
in fazo SHD stopnja blizu 72 stopnjo "na Wcl" (pozabite Abt PM na UGB)

preberete ta dokument, ali Ur amp je pobio stopnje omejene ali UGB omejen ..

Plz kliknite "Pomagal mi je" gumb, če sem pomagal u..

Srečno
Oprosti, ampak, kar potrebujete za prijavo v to prilogo, da si ogledate

Ur prvi fazi trenutne zahteve bodo:

UGB perspektivi: IB1 = gm * Von / 2 = 11Meg * Cc
SR perspektive: IB1 = 8 VF fs = 160Meg * Cc

Wa!Ker vi lahko vidite, da moramo povečati tok Ib za izpolnitev
SR zahteve.Kako vemo, ne uničenja na veliko SR specifikacijo?

willyboy19 wrote:

DC dobiček od opamp res odvisna od dveh stvari: zahtevane blizu kroga pridobijo natančnost in linearnosti komutiranim-kondenzator dobiček fazi.
Če potrebujete 90dB linearnost spec za to stopnjo dobička, DC dobiček notranjega OTA bo vsaj 20 * log10 (10) 90 = 110 dB.Trikotnik proizvodnja vaš dobiček stge je trikotnik, v mesto na sinewave oblike označuje, da imate zelo močno čudno, da Harmonički izkrivljanja.
To pomeni, da vaše reševanje natančnost je zelo slaba, verjetno omejen z pobio stopnje vaše notranje OTA.Na voljo morajo biti dovolj zdravljenja, kako oblikovati OPAMP s kapacitivnimi obremenitev v SC vezja.
Najbolj priljubljena arhitekture za to OPAMP bo zložen-cascode ali teleskopsko ojačevalnik.
Ne uporabite v razredu AB izhodno voznika, če imate samo čista kapacitivnimi nakladanja.Moraš tudi pozoren na vaš ojačevalnik hrupa uspešnosti in se prepričajte, da je hrup pasovna širina je dobro nadzorovani tako, da je drugo ime za hrup ne postane preveč pomemben.
To bo zgornja meja v vašem GBW za OTA.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back