Pomagajte mi razumeti to enačbo (DFT)

M

mehtesham

Guest
hi vsem x [n] - DFT (N-točk) -> X [k] - IDFT (M-točk) -> y [n], kako bi lahko našli y [n] v zvezi z x [n ]? (Tako za M ≥ N in M

Na splošno DFT je diskretna čas, vendar stalno frekvenco. Ko je discretized frekvenca DFT spremenljivka je to običajno še vedno imenuje DFT. FFT je učinkovito sredstvo za računalništvo DFT z diskretnimi frekvencami. razveseliti ... [Size = 2] [color = # 999999] Dodano po 11 minutah: [/color] [/size] hi spet nekaj več podrobnosti za temo ... [Color = darkred] hitre Fourierjeve transformacije (FFT) je preprosto razred posebne algoritme, ki izvajajo diskretna Fourierjeva transformacija s znatne prihranke pri računalniški čas. Treba je poudariti, da FFT ne razlikuje od preoblikovanje DFT, temveč le sredstvo za računalništvo DFT z znatno zmanjšanje števila zahtevanih izračunov. [/Color] prosim checkout to povezavo za podrobnejše informacije o DFT: http://www.cage.curtin.edu.au/mechanical/info/vibrations/tut4.htm

Sem zelo zainteresirani za to temo, ker sem študij DFT in FFT. Ali lahko kdo pomaga z nekaterimi primer matlab ali web kjer bi jih našli?.

hi Pri odgovoru mehtesham, mislim, da v primeru, da je M! N = u ne more najti izraza, da bi povezali X in Y. onl način, ki lahko pomagajo u je branje Naduzorkovanje in downsampling cocepts v domeni descrete času. (Podrobne info je saied v DSP, ki jih Oppenheim ---> je na voljo v EDAboard). preberite RHE konceptov in sklepati. hura

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back