Pomagaj mi s opamp problem

D

dipak.rf

Guest
Je zložena opamp cascode baises in vsi so fiksni.
(see in attached figure) by lets say 0.01%(assuming any variation for bias change) the output is changing drastically to half or more, but when i change bias4
(by same amount) the output doesnt change much (very less amount ) even though impedences for both the transistor are same and gm also comparable

Moj problem je, če jaz sprememba bias3
(glej priloženo sliko), ki ga omogoča pravi 0,01% (ob predpostavki, katere koli spremembe, za pristranskost sprememb) proizvodnja je drastično spreminja na polovico ali več, vendar čas jaz sprememba bias4
(po isti znesek) sprememba doesnt izhodno veliko (zelo manjši znesek), čeprav so impedences za oba enak tranzistor in gm tudi primerljive

Ques1.

variation as compare to bias4
?

zakaj veliko spremembo v proizvodnji, za bias3
variacije primerjati z bias4?

Ques2.Ali je dobro imeti toliko variacije (približno 50%) za majhno količino pristranskosti spremembe?
Ques3.Če ni ok potem mi predlagamo rešitev?

Hvala vnaprej

1.Dobiček iz bias3, da bo OUT višja kot pa od bias2.Od bias2. Je vir degenerirala CS ojačevalec in propadanje, je tako visoka, da je OUT je neobčutljivo na bias2.Toda predsodkov 3 ima dve vzporedni impedance prispevkov je vir degeneracijo.Torej, če vsi pogoji za vse tranzistorje pri čemer isto, bi lahko pričakovali dobiček 6dB razlike.Če je bilo več pove, da je impedanca prevladuje kanal input tranzistorji "dolžina modulacije.Preverite M13 in M14
Toda preden vse to najprej preveri, ali so vsi tranzistorji pravilno pristranska in imeti dovolj rezerve nad vdsat.Toliko občutljivosti lahko le prihajajo iz revnih marže pristranskosti.

2.No dobro oblikovanje lahko tako veliko odvisnost od pristranskosti

Prav tako se zdi se mi, da imate popolnoma različno opamp brez skupne načinu povratne informacije, in vi ste res simulira odprto zanko.

My guess is that with proper feedback you might be able to get a correct biasing.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back