Pomagaj mi s izračunu SNR

B

bizoo

Guest
Halo rabim pomoč v zvezi z izračunom SNR, Moj signal prihaja iz RF sprejemnik, ki ga demodulira od višje freq do pasu, signal je hrupno in hočem izračun SNR, jaz lahko ustvarijo izvirnik prejme signal s simulacijami, kot tudi, ali lahko dobim original poslati obrazec signal drugi čip (iste vrste), zdaj kako naj jaz izračunati SNR, uporabi signal iz simulacij ali pa uporabite eno od tx pin sprejemnik IC, in ga primerjati z hrupnem prejel signal . Prav tako pa je to vprašanje, kako priti SNR s primerjavo hrupnem signal s hrupom brez signala iz osciloskopa koli pomoč je uvaževati br

morate najti sredino in razpršenost iz sprejetega signala in izračunajte SNR. To je precej standardno metodo. Upanje to pomoč

in dejansko sem mislil istega v začetku, sem razmišljal o čemer je razmerje med povprečno signal svoje std odklon SNR, vendar je signal pomeni nič in je v SNR-db, ki doesnot smisla, kot signal prepričan izgleda v redu z manjšimi nihanji, čeprav: s

Ugani želite ukrep SNR na izhod sprejemnika RF. Ukrep moč signala na recvr RF izhodna z nekaj opreme, boste dobili signal + šum moči (x). Zdaj izklopite prenos in ponovite, boste dobili hrup moč (y). Ob predpostavki, da vse hrupa dodatkov in nepovezano, da signal, izračunamo SNR kot x / y - 1. Strinjate? -B

ni slaba ideja, vendar pa lahko calrify zakaj x/y-1, kjer je to -1 prihaja, in tudi, i pristop, so se, da sem izračunala psd za signal greva ven iz tx pin čip oddajnik , nato pa sem šel na sprejemnik čip v druge stavbe in ugotovili, psd sprejetega signala, potem: SNR = max (PSD na tx pin) - max (PSD na prejemanje pin) (db) je to ok pristop?

-1 Prihaja iz hrupa variance .. Ne prenašajo ničesar .. najti moč sprejetega signala, ki vam daje moč hrupa NP. Zdaj posredujejo zahtevane signal signala, SP je SP = Skupaj Prejeto moč (RP)-NP SNR = SP / NP = RP / NP -1

morate metode dela, vendar boste morali narediti nekaj popravkov darock je, seveda, pravilni, in tako to je treba vključiti v vašo calc, razen če SNR je visoka. drugič, PSD daje moč na določeni frekvenci. Dont vem, zakaj ste vzeli max. Kaj max je to, je največ po pogostosti ali max različnih meritev, podpisan v različnih časih? Ker smo se zahteva, da najdejo moči, bi lahko povzeli (vključitev) PSD v vseh pomembnih frekvenc. -B

kot je dejal bulx izklopite prenos in ponovite, boste dobili hrup moč (y). ampak, če jaz ne morem dobiti hrupa moč (y), in lahko dobijo signal + šum moči (x) le, kako morem calc SNR??

pravzaprav sem že isti problem, jaz lahko samo dostop signal, ko je bilo spremenjeno nazaj v baseband frekvence, tako da če neham trasnmissioon in monitor, da načela, bo vse dobim bo hrup, ki je bil skozi AGC in bo imel enako kot navidezna moč signala in s tem pregrade mi tudi, kako priti do moči hrupa potem?

Hi guys, je malo udarec tu je moč meter i so bili z uporabo bili napačni, in je kar velika odstopanja od prejšnjih vrednosti zdaj Vse imam signali sami znotraj osciloskopa, in njihove PSD, je tam način iskanja SNR z psd in ne odgovarjate na teh darned moči metrov

Predvidevam, da imate vzorce prejela signal za dolgo obdobje (1000. simbol obdobja). Prav tako prevzame, lahko najdete na začetku simbol obdobja. Zdaj povprečna simbolov v daljšem časovnem obdobju, nato pa naj bi dobil signal amplitude dokaj natančno, saj bi moral povprečni hrup ven. Zdaj vedo signal obliko, amplitudo in čas, lahko najdete svojo moč. Sedaj lahko odšteje prejeta moč od moči signala in dobili hrupa moči. To seveda predpostavlja hrupa dodatka in nepovezano do signala. -B

hello lahko any1 help me sem z Kadenca Predosjećaj kako se mora več ciklov i simulirati ADC za izračun SNR !!!!! In kako izračunati SNR, SNIAD !!!!! ki bi moral delovati i use psd ali DFT funkcijo v caluculator !!!!!

hello lahko any1 help me sem z Kadenca Predosjećaj kako se mora več ciklov i simulirati ADC za izračun SNR !!!!! In kako izračunati SNR, SNIAD !!!!! ki bi moral delovati i use psd ali DFT funkcijo v caluculator !!!!!
Imam isti problem, lahko nekdo upload nekaj tutorial dokumentov, povezanih z delovanjem kalkulator v Cadence.

lahko imam isti problem, kdo upload nekaj tutorial dokumentov, povezanih z delovanjem Kalkulator v Cadence
kako priti do zaključka o pogostosti vnos ADC ?????????. kako izbrati bin za FFT ??????? koliko ciklov 1 shud simulirati biti zato, da bi našli hrupa oblikovanju ??????

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back